♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Afşin Kum'un Ödüllü Romanı Sıcak Kafa, Netflix Dizisi Oluyor!

Geçtiğimiz günlerde yeni romanı “Kübra”nın yayınlanmasının ardından Afşin Kum'un ilk romanı Sıcak Kafa, Netflix dizisi oluyor. Alper Canıgüz’ün editörlüğünde yayımlanan okurunu gülümseten sevilesi fantastik bilim kurgu Kasım 2016’da yayımlanmıştı. Henüz okumayanlara bir kez daha hararetle önerirken pası bültene atayım.

Netflix dün düzenlediği etkinlikle Türkiye yapımı ilk filmi olan Yarına Tek Bilet ve yeni dizileri Şimdiki Aklım Olsaydı, Fatma ve Sıcak Kafa hakkında ilk detayları paylaştı. 

Yeni dönem için hazırlanan dizi, Afşin Kum'un Sıcak Kafa adlı romanına dayanıyor. Sıcak Kafa 2017 GİO Ödüllerinde en iyi roman ödülünü almıştı. 

Sıcak Kafa'nın konusu kısaca şöyle:
Sıcak Kafa
Dil ve konuşma yoluyla, zihinden zihine bulaşan bir delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, gizemli bir şekilde bu hastalıktan etkilenmeyen tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Acımasızlığıyla ünlü Salgınla Mücadele Kurumu tarafından arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır.

Yazarımızın yeni romanı Kübra geçtiğimiz günlerde raflarda yerini aldı. Yazarımızla söyleşi talepleriniz için bize her zaman ulaşabilirsiniz. 

Afşin Kum: 1972 İzmir doğumlu. Boğaziçi Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği, Bilgi Üniversitesinde sinema-televizyon öğrenimi gördü. 1997’den bu yana çeşitli kurumlarda yazılımcı ve yönetici olarak çalıştı. 2010 yılından itibaren Afili Filintalar sitesinde ve Ot dergisinde deneme ve öyküleri yayınlandı. 50 Şahane Hikâye ve İstanbul 2099 öykü derlemelerine öyküleriyle katıldı. İlk romanı Sıcak Kafa, ilgiyle karşılandı, 2017 GİO Ödüllerinde en iyi roman ödülünü aldı. İkinci romanı Kübra, Şubat 2020'de yayınlandı.

Sıcak Kafa / Afşin Kum
Editör: Alper Canıgüz
Türü: Roman 
April Yayıncılık, 1. Baskı Kasım, 2016 
Sayfa: 192
Fiyat: 18 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template