♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Ocak Yenileri

Alakarga Yayınları 2019’u üç kitapla karşılıyor. Klasik İtalyan edebiyatının büyük ustası Luigi Pirandello’dan beş öykülük “Aydaki At”, René Girard’ın edebiyatın anlam alanının genişlemesini anlattığı “Sanatın Dönüşümü” ve “Hiç Aklımda Yokken” ile tanıyıp sevdiğimiz öykücülerden Ayça Erkol’un yeni kitabı “Sonra Sincaplar Geldi” ayın yeni kitapları olarak raflarda… Hiç okunmadılarsa Erkol ve Pirandello’yu öykü sevenlere şiddetle öneririm…

Aydaki At / Luigi Pirandello
Klasik İtalyan edebiyatının büyük ustası Luigi Pirandello’dan içinizi ısıtacak, olağanüstü güzellikte beş öykü. Dünyamız önyargılarla, bitmek bilmez mücadelelerle doludur ama bir yandan da güzelliklerle çevrilidir. Aşkın, doğa sevgisinin, sadeliğin, bize her gün iyilik fısıldayan yılmaz yanımızın öyküleri…

“Şu attan, şu çılgın ayın ışığından, gökyüzünde gaklayıp duran şu kargaların gölgesinden uzağa... Hepsinden uzağa, çok uzağa, uzak... Uzaklara...”
Türkçesi : Hale Ayiz Pandezzini
1.Basım: Ocak 2019
Sayfa: 94
Fiyat: 15 TL

Sanatın Dönüşümü / René Girard
Edebiyat düşüncesi alanında 20. Yüzyıl’ın önde gelen adlarından biri olan René Girard, bu kitabında bir araya getirilen denemelerinde sanatın dönüşümünü, edebiyatın anlam alanının genişlemesini anlatıyor. Proust, Stendhal gibi büyük ustaların romanları kendi içinde, kendi yüzyılına hangi çelişkilerle bakmıştır? Evrensel eleştirinin bu önemli yapıtını dilimize Orçun Türkay kazandırdı.

“Romansal dönüşüm her zaman daha önceki bir yapıttan vazgeçer, onu sıradan bulur, ama yeniden ele alınabileceğini, üstünde çalışılabileceğini düşünür.”
Türkçesi: Orçun Türkay
1.Basım: Ocak 2019
Sayfa: 248
Fiyat: 20 TL

Sonra Sincaplar Geldi / Ayça Erkol
Ayça Erkol, ikinci öykü kitabı ile yeniden okurların karşısında. Erkol, öykümüzün gittikçe varsıllaşan birikimi içerisinde özellikle kendine özgü görsel anlatımı, farklı anlamlara kapı aralayan katmanlı ve şaşırtıcı sahneleriyle öne çıkıyor. Yaşamımız bizim çok da bilinçle yön verdiğimiz bir zaman dilimi olmayabilir. Sonra Sincaplar Geldi, bunun coşkulu, şiirsel bir araştırması.

“Sincaplar birkaç gündür görünmüyor.”
“Gelirler.”
“Nereden biliyorsun?”
“Buraya aitler çünkü. Nasıl ki sen bana ve buraya aitsin, aynı şey sincaplar için de geçerli.”
1.Basım: Ocak 2019
Sayfa: 96
Fiyat: 15 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template