♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

küçük İskender'den şiirsel ve içten bir günlük : İkinci Waliz

Küçük İskender’in şiir ve metinlerle ördüğü günlüğü “Waliz”in ikinci kitabı raflarda. Küçük İskender, 2016 yılında yayımlanan “Waliz Bir”in ardından bu kez “İkinci Waliz” ile okura mektubunu sürdürüyor.

İnsan lüzumsuz bir eşyadır zaten.

Waliz’in ikincisindeyiz. küçük İskender’in şiirle, anılarla, düşüncelerle ördüğü, sürdürdüğü bir günlük Waliz. Sınırı, kapısı yok. Şiirimizin en özgün kalemlerinden birinin açıklıkla yazıp okura gönderdiği bir süreksiz mektup. Okurlar için de esinleyici, su imgeleriyle dolu bir metin. Devamı geleceği için, şimdiden koleksiyonluk bir kitap… 

Yolumda ilerliyorum. Waliz’im kamaşıyor.
Karanlığın
Işıltısı gözlerimi alıyor.
Bir sevdaya içini dökmek olmasın şelale

küçük İskender (Derman İskender Över), 28 Mayıs 1964’te İstanbul’da dünyaya geldi. Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde beş yıl eğitim gördü. Tıp eğitimini de, peşinden girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü de yarıda bıraktı. Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebî türde eserler verdi. Yurtdışında yayımlanan antolojilerde şiirleriyle yer aldı. 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’nü kazandı. 2014’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü, 2017’de Necatigil Şiir Ödülü’nü aldı. Avrupa’da, ABD’de şiir okumalarına, panellere, sempozyumlara katıldı. Kürtçe ve Almancada kitapları basıldı. Şiir performansları yaptı, Ağır Roman, O Şimdi Asker gibi sinema filmlerinde rol aldı.

İkinci Waliz / küçük İskender
Tür: Şiir- metin- günlük
Sayfa sayısı: 157 Sayfa
Fiyatı: 15,5 TL
Yayın tarihi: 5 Haziran 2018


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template