♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Başarılı Senarist Meriç Demiray’dan Maceralı, Renkli Bir ilk Roman : Kırmızı Bir Ölüm

Uzun yıllar senaryo yazarlığı yapan, bir öykü kitabı yayımlayan ve son olarak Martıların Efendisi filmiyle gündeme gelen başarılı senarist ve yazar Meriç Demiray’ın ilk romanı Kırmızı Bir Ölüm, 20 Nisan’da hep kitap aracılığıyla kitapseverlere ulaşıyor. Kırmızı Bir Ölüm temposu, rengârenk insanlarıyla okuru soluk soluğa, maceralı bir yolculuğa davet ediyor.

Kahraman Odabaş kırk yaşında, hayata ve ilişkilere dair ümitlerini kaybetmiş, günübirlik yaşayan bir dizi oyuncusudur. Sonu hüsranla sonuçlanan evliliğinden küçük bir oğlu olan Kahraman eskisi gibi rağbet görmemekte, yeni oyunculuk teklifleri alamamaktadır. Hoşlandığı bir kadınla geçirdiği gecenin sonunda kadının eski kocası aniden eve gelince, çareyi balkondan atlayıp kaçmakta bulur. Yolda duran bir bisiklete biner ve pedallara bir kez asılınca artık kendini durduramaz. Çocukluğundan beri bisiklete binmemiş olan Kahraman başlarda zorlansa da, ilerledikçe arındığını hissederek hızlanır, hızlanır…

İstanbul’dan başlayan yolculuk Ege kıyıları boyunca devam ederken her durak ve bu duraklarda tanıştığı her insan Kahraman’a yepyeni deneyimler kazandırır ve onu kendisinin bile bilmediği geçmişine doğru götürür. 

Kırmızı Bir Ölüm, 20 Nisan’dan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

MERİÇ DEMİRAY HAKKINDA
1975 yılında Aydın’da doğan Meriç Demiray, Enez ve Kuşadası’nda büyüdü. 1997 yılında Eskişehir Sinema TV Bölümü’nü bitirdi. Uzun yıllar senaryo yazarlığı yaptıktan sonra Demiray’ın ilk öykü kitabı Rocky, Cohen ve Muhsin Bey’den Örneklerle Hayatım 2016 yılında Sel Yayıncılık tarafından yayımlandı. Senaryosunu yazdığı Martıların Efendisi 2017 yılında vizyona girdi. Bahçeşehir Üniversitesi’nde drama dersleri vermekte, İstanbul’da yaşamakta ve Portekiz’de yaşayan eşiyle çocuğunun yanına gidip gelmektedir. Kırmızı Bir Ölüm ilk romanıdır.

Kırmızı Bir Ölüm / Meriç Demiray
Hepkitap, Nisan 2018
Sayfa Sayısı: 200
Satış Fiyatı: 15 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template