♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mayo Kitap yayın hayatına en ünlü Amerikan çocuk klasiklerinden Ajan Harriet ile başlıyor!

Mayo Kitap yayın hayatına en ünlü Amerikan çocuk klasiklerinden Ajan Harriet ile başlıyor! Kitap,
New York Halk Kütüphanesi'nin 100 Yılın En İyi 100 Çocuk Kitabı seçkisinde de yer alıyor.

Harriet M. Welsch on bir yaşında ve bir ajan. Her gün, okuldan sonra, kendi çizdiği ajanlık rotasındaki insanları gözlemleyip onlar hakkında öğrendiği tüm ayrıntıları defterine yazıyor. Aslında bu deftere herkes hakkındaki her şeyi yazıyor, hatta ailesi, en iyi arkadaşları hakkındakileri bile!

Bir gün Harriet defterini kaybedince işler karışıyor. Harriet, defterin arkadaşlarının eline geçmesine ve haklarında yazılanları okumalarına engel olamıyor. Her zaman dürüstlükle yazılan bu yazılarda Harriet’ın başına bela olacak korkunç yorumlar da var tabii.

Bakalım Harriet işleri yoluna koyup arkadaşları ile arasını düzeltebilecek mi?

“Dünyadaki her şeyi bilmek istiyorum, her şeyi. Bir ajan olacak ve her şeyi öğreneceğim!”

1964 yılında yayımlandığından beri 4 milyon satan ve eleştirmenlerce en iyi çocuk romanları arasında sayılan Ajan Harriet, şimdi Türkçede.

"Doğruları söylediğiniz için ödediğiniz bedeller hakkında yazılmış daha iyi bir roman okumadım. Harriet'ın hikâyesini sanki kendim yaşamışım gibi çok seviyorum." - Jonathan Franzen

"Bu kitap, yazar olmak istememe sebep olan kitap. Harriet, kendisinden beklenenler yerine kendi doğrularına öncelik veren ilk roman kahramanı okuduğum." - Anna Holmes

Louise Fitzhugh, Memphis Tennessee’de dünyaya geldi. Bard College’a gitti, İtalya ve Fransa’da sanat eğitimi gördü. Ardından çalışmalarına New York’ta Art Students League’de ve Cooper Union’da devam etti. Kendisini üne kavuşturan ilk çocuk kitabı olan Ajan Harriet’ı, The Long Secret ve Sport isimli kitapları izledi. Çocuk edebiyatının dönüm noktası olarak anılan bu kitapları yazan Fitzhugh, 1974 yılında 46 yaşındayken hayata veda etti.

Ajan Harriet / Louise Fitzhugh
Özgün Adı: Harriet the Spy
ÇOCUK EDEBİYATI, ROMAN (8-12 yaş)
Çevirenler: Duygu Uzunoğlu ve Sarphan Uzunoğlu
390 sayfa, Ekim 2017
Etiket Fiyatı: 16 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template