♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Engin Türkgeldi’den Bir Solukta Okunacak Öyküler: Orada Bir Yerde

Engin Türkgeldi’nin Orada Bir Yerde’si, benzerine pek az rastladığımız bir öykü dünyası çıkarıyor karşımıza. Alabildiğine görsel, dünya edebiyatının tanıdık öykülerine ve atmosferine göndermelerle ilerleyen, fantastiğin kıyısında bir öykü dünyası bu. Terk edilmiş kasabalar, köleler, peygamberler, cüceler, krallar ve dağ bayır dolaşan bilge kişiler… Bir solukta, düşünerek, şaşırarak okuyacaksınız.

“Bir kâğıt, üzerinde yazanlardan dolayı ne övünebilir ne de utanabilir.”

“Çenemde demir halatlar vardı sanki, tek tek, yavaş yavaş koptuklarını duyuyordum. Üzerimdeki adamın ağırlığından nefesim bağırmaya yetmiyordu. Cansız bir inleme sürünerek ancak çıktı ağzımdan. Pas tadı geliyordu belli belirsiz. Gözlüklü, dişime asılmaya devam ediyordu. En sonunda bir çatırtı duydum, çene kemiğim parçalanmıştı sanki. İçimde bir boşluk hissettim.”

ENGİN TÜRKGELDİ: 1980’de doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi’nden ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Öyküleri Hayalet Gemi, Sarnıç Öykü, Öykülem, Karahindiba Mürekkepbalığı dergilerinde ve altZine.net’te yayımlandı. Gölgeler Ordusu adlı e-kitabı 2003’te altKitap’tan çıktı. Bir Kitabın Eşiğinde ve O Yaz adlı kolektif projelere metinleriyle katkıda bulundu. 2012’den itibaren altZine ve altKitap yayın kurulunda görev yapıyor. Orada Bir Yerde ilk matbu kitabıdır. 

Orada Bir Yerde / Engin Türkgeldi  
Tür: Öykü
Sayfa sayısı: 93 
Fiyatı: 10,5 TL
Yayın tarihi: 13 Haziran 2017


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template