♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Merlyn ile Pirüpak Rock'a Hazır Olun!


Merlyn’in hikayesi 2000’li yılların ortasında Akademisyen Emre (30, gitar) ve Makine Mühendisi Burak’ın (30, davul) lise yıllarından bu yana gönül verdikleri müziğin peşinden koşarken yollarının Avukat Armağan (32, gitar) ile kesişmesi ile başlar. Atatürk Havalimanında Hava Trafik Kontrolörlüğü gibi ilginç bir mesleğe sahip Muratcan’ın (30, vokal) aralarına katılması ile ise bugünün Merlyn’i 2013’te tam anlamı ile kurulmuş olur. Sayısız performans sergileyen ve bu yolla kendileri için önce küçük de olsa sadık bir dinleyici grubu yaratan ekip sonunda bir albüm için kolları sıvar.

Her biri iki işi birarada yürüten hem müzisyen hem iş insanları olan Merlyn üyelerinin hepsi çok çalışkan. Yıllardır kalplerindeki ilk aşkları müziği de hiç bırakmayarak çifte mesai mantığıyla provalarını, konserlerini de sürdüren grup üyeleri müziğin birleştirici ve dönüştürücü misyonunu büyüleyici buldukları için bu tutkularının süreçte diğer yaptıkları işlerin de her türlü önüne geçeceğine, bir gün sadece müzik yapacaklarına inanıyorlar. 

Çalışkan Rock’çılardan Alt Yapıları ‘Sağlam ve Saf Rock’ Bir Albüm: AYAĞA KALK!
Duman ve Athena gibi grupların da prodüktörlüğünü üstlenen Levent Büyük tarafından hazırlanan ve On Air Music tarafından yayınlanacak olan “Ayağa Kalk” Ocak ayının ilk haftasında raflarda yerini alacak. 8 şarkıdan oluşan “Ayağa Kalk” albümündeki tüm şarkıların müzikleri ve sözleri Merlyn tarafından üretiliyor. Sözlerin tamamını Solist Muratcan yazıyor, besteler genelde grubun tüm üyelerinin katkısıyla ortaya çıkıyor. Dinleyici kitlesinin güçlü ve müzikal kalibresi yüksek rock alt yapıları nedeni ile  ‘Saf; PürRock’ ‘Pirüpak:TertemizRock’ ‘Rock gibi Rock’ Yapıyorlar’ diye tarif ettiği Merlyn’in müziğinin ‘Ayağa Kalk’ adındaki bir albümle ortaya çıkacak olması da bir tesadüf değil.

‘Dünyada İki Tip İnsan Var; Duranlar; Oturdukları Yerde Oturup Kalanlar Ya da Ayağa Kalkan; Harekete Geçenler’
“Bizim gibi farklı dünyalardan gelen insanları ortak noktada buluşturan müziğin, tüm insanlığın birleştirici gücü olduğuna inanıyoruz. Bizim şarkılarımız her alandan insana dokunsun ve herkese ‘Haydi durma sen de Ayağa Kalk, Dene, Yap, Oldur, İnan, Harekete Geç’ desin istiyoruz. Dünyada Olduran insan sayısı artsın, Öldüren insan sayısı azalsın istiyoruz. Aynı gün bir davadan çıkıp, bir uçağın piste iniş kontrolünü sağlayıp akşam müziğin özgürleştirici ve birleştirici dünyasının içine emek koyduğumuz hızlı ve harekete geçmiş, ayağa kalkmış bir yaşam sürüyoruz ve aslında yaptığımız müzik ile tüm insanlığın düzlüğe çıkması için ayağa kalkıp, çok çalışıp kendi kapısının önünde fark yaratmak için uğraşıp harekete geçip birlikte oluşturulacak güzel ve büyük bir ortak bilinçte bizim de tuzumuz olsun istiyoruz.” diyerek manifestolarını özetleyen Merlyn üyeleri, Ocak ayının ilk haftasında çıkacak albümleri için gün sayıyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template