♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kara Plak Sunar : I'm Your Man - Leonard Cohen'in Hayatı

Müzik kitaplığımızı büyütmeye gelen Kara Plak tam da zamanında güzel bir adım daha attı ve yakın zamanda kaybettiğimiz Leonard Cohen’in hayatını anlatan kitabı “I'm Your Man” kucağımıza bıraktı. “Leonard Cohen'i kaybettiğimizi, üç yıl önce çıkan biyografisini yayına hazırladığımız sırada öğrendik.” diyor Kara Plak tayfası, geçtiğimiz hafta Karga Bar’da yaptıkları etkinlikle ustayı andıktan sonra kitap, kitaplığımızdaki en kıymetli yeri almak üzere raflarda... 

Geçtiğimiz Kasım ayında kaybettiğimiz Leonard Cohen sadece şarkıcı-söz yazarı, şair ve romancı olarak değil, yaşamıyla da pek çok insana ilham verdi. İlk şiir kitabı yayımlandığında sadece 22 yaşındaydı; ilk albümünü ise tam 33 yaşında çıkardı ve 82 yaşına kadar üretmeye devam etti. 

İnançlı bir Yahudi’ydi; iflah olmaz bir çapkındı; beş yılını bir manastırda geçiren bir Budist keşişiydi; Montreal’de, Los Angeles’ta, Londra’da, Ege denizindeki Hydra adasında, Hindistan’da, New York’ta yaşamış bir dünya vatandaşıydı; vatansızdı ama hep Kanadalıydı. Sylvie Simmons’ın kitabı Cohen’in bu yönleriyle beraber pek bilinmeyen özelliklerini de ayrıntılarıyla anlatıyor: Küba’yı, Scientology’yi, at sırtında sahneye çıktığı Fransa konserini...

İngiliz müzik yazarı Sylvie Simmons, bu kapsamlı biyografiyi hazırlarken Leonard Cohen’le ve sanatçının hayatına girmiş, ünlü ünsüz çok sayıda insanla görüştü, bu görüşmelerden çıkanları araştırmalarıyla destekledi. Cohen’in kitaplarını okumuş, albümlerini dinlemiş, konserini izlemiş şanslı kesimdenseniz eski bir dostla karşılaşacak, onun hakkında yepyeni şeyler öğreneceksiniz. O şanslılardan değilseniz de çok yakın bir dost edindiğinizi hissedeceksiniz. 

Elinizden bırakamayacağınız bu muhteşem hayat hikâyesini Duygu Akın Türkçeye çevirdi.
  • “Eksiksiz Cohen portresi… Büyüleyici.” New York Times (Bestseller listesi)
  • “Cohen’in uzun zamandır hak ettiği biyografi bu. Kendisinden önce yazılmış bütün Cohen kitaplarını gereksiz kılıyor.” (Rolling Stone, 4 1/2 yıldız)
  • “Sanatçının yaşamının kutlaması… Simmons, Cohen’in gelişimini ustaca anlatmış… Sonuna geldiğinizde çok tuhaf bir etki yaratıyor üstünüzde: Kitabı bitirir bitirmez başa dönüp tekrar başlamak için büyük bir arzu duyuyorsunuz; öğrendiğiniz hikâyeyi tekrar yaşamak istiyorsunuz.” (A.M. Homes, New York Times Book Review)

I'm Your Man - Leonard Cohen'in Hayatı / Sylvie Simmons 
Çeviren: Duygu Akın
448 sayfa
38,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template