♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

hep kitap’tan Çocuklara Fantastik Bir Macera : Uykum Kaçtı!

Uykusunun peşine düşen bir çocuğun fantastik macerasını anlatan resimli kitap Uykum Kaçtı, 18 Kasım’da hep kitap etiketiyle raflarda yerini alacak. Türk çocuk edebiyatının tanınan kalemlerinden Ayla Çınaroğlu’nun yazdığı Uykum Kaçtı’yı usta ressam, illüstratör Mustafa Delioğlu resimledi.

Dört gözle uykuya dalmayı beklerken uykusu kaçan bir çocuğun, “Dur bakalım nereye gidiyorsun böyle?” diyerek uykusunun peşine düşmesini anlatan kitap, fantastik öğeleriyle de dikkat çekiyor. Uykusunun izinde Ay ile yeryüzü, göl ile ev arasında mekik dokuyan bu çocuğun hikâyesi görseliyle tam bir bütünlük sergiliyor. Ödüllü yazar Ayla Çınaroğlu’yla ödüllü illüstratör, usta ressam Mustafa Delioğlu’nun ortak çalışması olan Uykum Kaçtı, küçük okurları eğlenceli bir maceraya davet ediyor.

Uykum Kaçtı, 18 Kasım’da hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alırken, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında da TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.

Ayla Çınaroğlu, 1939 yılında Ankara’da doğdu, 1961 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Sanatlar Bölümünden mezun oldu. 1972 yılından beri çocuklar için yazan Ayla Çınaroğlu’nun Veli'nin Kurabiyesi kitabı 2006 yılında Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin seçimiyle International Board on Books for Young People’ın listesinde yer aldı. 2007 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde adına özel bir sempozyum düzenlenen Ayla Çınaroğlu 2008 yılında ÇGYD tarafından IBBY Andersen Ödülü Türkiye adayı olarak gösterildi. 
Ödülleri
Yazar:
1979 Kültür Bakanlığı Çocuk Yapıtları Yarışması, öykü dalında ikincilik,
1982 TOBAV Çocuk Oyunları Yarışmasında başarı,
1984 DE Yayınevi Masal Yarışmasında ikincilik,
1988 Enver Naci Gökşen Öykü Yarışmasında üçüncülük,
1998 Kültür Bakanlığı Çocuk Filmi Senaryosu Yarışmasında ikincilik.
Tasarım alanında:
1998 Kültür Bakanlığı En İyi Tasarlanmış Kitap yarışmasında ikincilik
1998 Kültür Bakanlığı En İyi Tasarlanmış Kitap yarışmasında üçüncülük ödülü.

Mustafa Delioğlu, 1946’da Erzincan’da doğdu. İlk gençliğinden itibaren resim sanatında kendini yetiştirmeye başladı ve özgün tarzını oluşturdu. 1974’de açtığı atölyesinde bugüne kadar 2000’den fazla kitap resimledi. İllüstrasyonlarının yanında, sanatseverlerle 20 resim sergisiyle de buluştu. 2000 yılında, her iki yılda bir, uluslararası bir jüri tarafından seçilen bir yazara ve bir çizere verilen Hans Christian Andersen Ödülü’nün ilk Türk çizer adayı oldu. 2013 yılında, İsveç Hükümeti tarafından her yıl AstridLindgren’in onuruna düzenlenen, çocuk ve gençlik edebiyatı alanındaki en büyük ödülü olan ALMA’da çizer adayı olarak ülkemizi temsil etmiştir.  
Ödülleri
Türk Kütüphaneciler Derneği Emek Ödülü, 2015
ÇGYD En İyi İllüstrasyon ve Tasarım Ödülü, 2006
ÇGYD En İyi Kitap İllüstrasyonu Ödülü, 2005
Troya Folklor Araştırmaları Derneği Plastik Sanatlar Ödülü, 2003
Çocuk Edebiyatçıları Birliği Çocuk Edebiyatı İllüstrasyon Hizmet Ödülü, 2001
Çocuk Vakfı Emek Ödülü, 1998

Uykum Kaçtı / Ayla Çınaroğlu
Hep Kitap - Resimli Çocuk Kitapları Dizisi
Sayfa Sayısı: 36
Etiket Fiyatı: 16 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template