♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Cem Mumcu’dan İnsan Hayatının Saklı Karmaşık ve Sihirli Yanı : Karmakarışık Sarmaşık

Yazar, yayıncı ve psikiyatrist Cem Mumcu, yeni kitabı “Karmakarışık Sarmaşık” ile yaklaşık sekiz yıllık bir aradan sonra okuyucularıyla buluştu. Mumcu, bu altıncı ve yeni kitabıyla birlikte yüz yetmiş öyküye ulaşan “Bin bir İnsan Masalları” serisini de rekora taşıdı. Yaşamın saklı, karmaşık ve sihirli yanını cesaretle okuyucusuna sunan Mumcu, her bir öykünün okuyucu belleğinde bir başka deneyim adresine çıkacağı iddiasını da bir hayli güçlendirdi. “Karmakarışık Sarmaşık” Okuyan Us Yayınevi etiketiyle Kasım ayının ortasında raflardaki yerini aldı.

Cem Mumcu, Karmakarışık Sarmaşık’ la beraber altı kitap ve yüz yetmiş öyküye ulaşan “Bin Bir İnsan Masalları” serisi ile insan doğasının en saklı odalarına cesaretle giriyor. Yazar, yayıncı ve psikiyatrist Mumcu, yaşamın saklı, karmaşık ve sihirli yanını okurlarına sunmaya devam ediyor. “Karmakarışık Sarmaşık” Okuyan Us Yayınevi etiketiyle okuyucusuyla buluşuyor.

Her bir öyküyle okurlarını farklı bir deneyimin en orta yerine davet eden Mumcu, bu yepyeni deneyim hakkında; “Orada saklanmak, utanmak, korkmak yok. Aklın görevi bitiyor, kalp başlıyor anlamaya. Bu, kanatlarının olduğunu, uçmayı ölesiye isterken öğrenmek gibi, gerçek bir özgürlük deneyimi.” diyor. Mumcu, öyküler aracılığıyla okuru kendi kendisinin “aklını kaşıklamaya” çağırırken, kendimizin ve hayatın karmaşıklığıyla barışmamız için de bir kapı aralıyor. Bugüne dek kendimizi pekiyi anladığımızı düşünürken o, “kendimiz sandığımız” ile savaşmaya devam ediyor.

Kendi deyimiyle “Karmakarışık Sarmaşık” bir ülke olan Türkiye’de başlattığı bu benzersiz projede Cem Mumcu, serinin her kitabını, yazıldığı dönemde dert ettiği, çözdüğü, kavradığı ve dile getirebildiği konular ile isimlendiriyor, her bir kitabın ismi de özel temaları temsil ediyor.

"Mumcu bu insanlık trajedisinin arkeolojisiyle ne zaman bu denli iç içe geçti, bu kazıda kimlere çıraklık etti, bu genç yaşta nasıl böyle 'karnavalesk' bir ustalık edindi bilemiyorum. Ancak dünya edebiyatında da ender rastladığımız birbirinden çarpıcı ironilerin ışıltısıyla ilerleyen bu ilginç yazının, deliliğimizin evrensel mantığını olağanüstü doğru biçimde dokuyan bu ilginç yazarın masallarına, 'dünya durdukça duracak' demekte haklı olduğuma inanıyorum." Leylâ Erbil

Yazar, Yayıncı Ve Psikiyatrist Cem Mumcu Yeni Kitabı “Karmakarışık Sarmaşık” İle 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda
Tarih: 20 Kasım 2016, Pazar
Saat: 15:00
Mekan: TÜYAP
Hol: 3. Salon No 206

Karmakarışık Sarmaşık / Cem Mumcu
Okuyan Us Yayınları, Edebiyat / Öykü Dizisi
Sayfa Sayısı: 148
15,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template