♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Paspartu Yayınları’ndan Wall Street’te Geçen Gerilim : Dümenci

Paspartu Yayınları, gerilim türündeki yeni romanını yayınladı. Kendisi de bir Wall Street profesyoneli olan Michael Pocalyko’nun Wall Street’in dışarıya pek az sızdırılan dünyasından hareketle yazdığı gerilim romanı DÜMENCİ raflarda yerini aldı. 

Kitap 2. Dünya Savaşı’nda Almanca bilgisiyle seyrüseferci olan bir babanın tanık olduğu bir sahne ile başlıyor. Seyrüseferci’nin iki oğlu var, biri Wall Street’te çalışıyor, diğeri Wall Street’in kurallarını değiştirecek bir dümen çeviriyor. Kitabın yormayan kurgusu baba ve evlatların tecrübelerini kesiştirene dek, finans dünyasının kapalı kapılarının ardında geçen olaylar bir biri ardına sıralanıyor. Dümenci, mevcut internet altyapısının ticari olarak işlevsizliğinden hareket ederek “Geleceğin İnterneti” projesini hayata geçirmek üzere Wall Street’in en büyük finansman projesini hayata geçirmeye çalışıyor. Projenin büyüklüğü işin içine Senato’yu, istihbaratı, teknoloji endüstrisini, Ortadoğu kökenli gizemli para hareketlerini de kaçınılmaz olarak dâhil ediyor. Baba evlat ilişkilerinin derinliklerindeki gezintiler sadece sürprizlerin değil, dramatik temaların da altyapısını oluşturuyor.

1954 yılında Pennsylvania’da doğan ve girişim sermayesi finansmanı, kurumsal yönetim ve iş dünyası ekonomisi uzmanı Pocalyko’nun; Muhlenberg, Harvard ve Wharton’dan dereceleri var. Çıkış kitabını 1977’de yayınladı. Deniz Piyadeleri komandosu olarak Beyrut’taki çok-uluslu kuvvette yer aldı ve istihbarat operasyonlarına katıldı. Reagan döneminden bu yana Washington’da “kalan son ilerici Cumhuriyetçi olarak” siyasetle ilgileniyor ve 1997’de kuruculuğunu yaptığı ve hızlı büyüyen firmalara odaklı butik bir yatırım bankası olan Monticello Capital’in CEO’luğunu sürdürüyor. 


Dümenci / Michael Pocalyko
Orijinal Adı: The Navigator
Çeviren: Tülin Er
Editör: Zeynel Can Gündoğdu
Yayınevi: Paspartu
Yayın no: 3 
Sayfa Sayısı: 464
Fiyat: 25 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template