♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Hakan Kurşun “Kuark” ile Döndü

Doksanlı yılların en özgün seslerinden Hakan Kurşun uzun süren sessizliğini bozarak yeni albümle geri döndü. 12 kompozisyondan oluşan “Kuark” dijital ortamlarda ve cd olarak da raflarda yerini aldı.

Hakan Kurşun deyince o yıllara geri dönmemek mümkün değil. Küçük bir şehirde kaset peşinde koşan gençler olarak akmar pasajındaki dükkanları telefonla arar sipariş verirdik o dönem. Yeni çıkanları sorar, tavsiyeleri alır doyumsuzluğumuzdan orjinal yerine çekme kaset siparişlerinde anlaşır, parayı karbon kağıdının arasında zarf içinde gönderir merakla kargo yolu gözlerdik. “Boğazın Üstünde”yi tam da öyle bir telefon konuşması sırasında duymuştum ilk olarak. Dükkanda çalan şarkı ne, kim söylüyor, hangi albüm soruları sonrası “Kaos”u elime aldığımda, küçük arkadaş grubumuzda yeni bir şey keşfetmiş olmanın hazzıyla bolca artistlik yaptığımı hatırlıyorum. Dinlediğimiz hiçbir şeye benzemediği için o kadar çok etkilenmiştik ki kötü taklitleri olabiliyorduk anca. Çıkardığımız fanzin’de övgülere boğduk, walkmande eskittik. Yedi yıl sonra gelen “Kütle” ile aynı sevinci yaşadık... Hey gidi günler diyerek, 13 yıl sonra gelen albümü sevinçle dinlemeye koyulayım ben, pası bültene atayım... 

“Kaos” ve “Kütle” albümlerinin ardından müzisyen Hakan Kurşun 12 kompozisyondan oluşan “KUARK” albümü ile geri döndü.

Atmosfer Kız Taşı, Herkes Kendi Yolunda, Zor, Çalışma, Gamsız ve Farklı isimli kayıtlar ile içsel konuları işleyen Hakan Kurşun, Kaza Kurşunu ve Kötü Şöför isimli kayıtlar ile toplumsal sorunlara göndermeler yapmaktadır. KUARK farklı çalgı kombinasyonları içermektedir. Elektro Akustik, Rock ve Pop Müzikleri arasında köprüler kurmaktadır. Sınırlı yaratıcılık konusunda çalışmalar yapan Hakan Kurşun Türkiye’nin ve Polonya’nın önde gelen sanatçıları ile birlikte çalışmıştır. İTÜ MIAM Araştırma Merkezinde ve Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde öğretim görevlisi olan Hakan Kurşun KUARK kayıtlarını müzikte sürdürülebilirlik çalışmaları olarak tanımlamaktadır. 

Bazı kayıtlarda tüm enstrümanları kendisi çalan Hakan Kurşun‘a bazı kayıtlarda öğrencileri, Korhan Koray (Gitar), Mert Özkaya (Gitar) ve Nedim Ulusoy (Nefesliler) eşlik etmiştir. KUARK albümü Hakan Kurşun’un kurucusu olduğu Pb Müzik tarafından yayınlanmıştır. Ses kayıt serüvenleri seviyorsanız KUARK size heyecan katacaktır.        


KUARK Künye
Kayıt & Miks: Korhan Koray ve Hakan Kursun
Söz, insan sesi, kompozisyon, gitar, bas, piyano, davul : Hakan Kurşun 
Gitar: Korhan Koray 
Gitar: Mert Özkaya 
Nefesliler: Nedim Ulusoy
Tar: Yalda Yazdani
Kemence: Onur Şentürk 

Stüdyo: Quintet 
Mastering: Mancave Mastering 
Grafik Tasarım: Kaan Güryuva
Yapımcı: Pb Müzik Ltd. 
www.pbm.com.tr 
www.hakankursun.co


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template