♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

UNIQ Gallery’de “Yeni Bir Dünya”

UNIQ Gallery, Öktem&Aykut işbirliğiyle gerçekleştirdiği sergilerin ikincisinde Emel Kurhan’ı ‘Yeni Bir Dünya’ isimli sergisiyle ağırlıyor.

Sanatseverlerin yakından takip ettigi Emel Kurhan’ın ‘Yeni Bir Dünya’ adlı sergisi,  21 Nisan – 22 Mayıs tarihleri arasında UNIQ İstanbul’daki UNIQ Gallery’de sergilenecek.  

Yeni Bir Dünya; insanların türlü istismar, bencillik ve çıkarcılıklarının neticesinde, dünyaya layık olmadıklarının kanıtlandığı, yakın bir gelecekte geçen bir hikayenin ipuçlarını önümüze seriyor. 

Kazanma hırsı ve gündelik tutkuları yüzünden dünyayı gittikçe yaşanmaz hale getiren insan ırkı, ‘Yeni Bir Dünya’ sergisinde gezeninin geri kalanına sahip çıkmak isteyen sabrı taşmış soğukkanlı kurtlar, ağırbaşlı ayıcıklar, narin kuşlar ve oyunbaz tavşanlarla yüzyüze geliyor. 

Kurhan’ın nakış ve akriliği bir araya getiren ifade tekniği, bu masalsı gelecek anlatısını kendisine has fantastik ve naif bir dille sunuyor. Zarafetinden ödün vermeden gittikçe daha cüsseli eserler üreten Kurhan’ın ‘Yeni Bir Dünya’ sergisinde, nakış ve boyamaları dışında iki büyük enstalasyon eserini de görmek mümkün.

UNIQ İstanbul Adres: 
Maslak / Ayazağa Caddesi No:4 
(Her 20 dakikada bir İTÜ Ayazağa Metro çıkışı, Windowist karşısından ring servisi bulunmaktadır.)

*** Sergi, Pazartesi hariç her gün 12:00-18:30 saatleri arasında ziyaret  edilebilir. 

Emel Kurhan Hakkında:
Emel Kurhan (1977), Paris Studio Bercot ve Ecole du Louvre’da sanat tarihi okudu. Eğitimiyle eş zamanlı olarak Paris’in köklü modaevlerinde tekstil boyama ve el yapımı baskılar üzerinde çalıştı. Kız kardeşi ile beraber kurdukları Yazbukey markası, Fransız Kültür Bakanlığı’nın verdiği ANDAM ödülüne iki kez layık görüldü. Emel Kurhan’ın ilk kişisel sergisi Devinimsiz Seyahat, 2011’de İstanbul’da açıldı. Galerie Nivet-Carzon, Paris’te gerçekleşen ikinci kişisel sergisi Tales of a Fairy’i (2012); İstanbul’da açılan Fantastik (2013), Belki Yarın (2014) ve Dört Mevsim Yalnızlık (2015) isimli kişisel sergiler izledi. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template