♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Nisan Yenileri

2012’de “nitelikli edebiyatın yeni yayınevi” sloganıyla kurulan, çizgisiyle okurların en sevdiği yayınevlerinden biri haline gelen ve 2015’i de Dünya Kitap Dergisi’nden “Yılın yayınevi” ödülünü alarak kapatan Alakarga Yayınları, Nisan ayını beş kitapla karşılıyor. Necati Cumalı Öykü Ödülü sahibi Ercan y Yılmaz'ın romanı “Sahir”, Orhan Veli Alıcı’nın romanı “Mülteci”, Tulga Tolun Şatır’ın romanı “Tahterevalli”, Ayça Erkol’un ilk öykü toplamı “Hiç Aklımda Yokken” ve Oscar Wilde’ın başyapıtı “Dorian Gray’in Portresi” ayın yeni kitapları. Beş kitap da 2 Nisan’da raflarda olacak.

Sahir / Ercan y Yılmaz
Necati Cumalı Öykü Ödülü sahibi Ercan y Yılmaz'dan bu kez bir roman... Sahir, kurak, sessiz bir Doğu kasabasında geçen olaylara dayanıyor. Şiddetin, devlet baskısının kol gezdiği, insanların gerçeklerden çok rivayetlere ve dedikodulara inandığı bu kasabadan bir gün genç bir hikayeci çıkar. Ve etrafında gördüğü karakterlerle olayları yazıp yayınlamaya başlar... Birbirinden renkli karakterleri, ustaca yazılmış diyalogları ve mizahla yoğurulmuş iç öyküleriyle Sahir, çok konuşulmaya aday, modern ve kelimenin tam anlamıyla "çılgın" bir roman...
Rivayetler gerçeğe dönüşüyor...
157 Sayfa, 12 TL

Mülteci / Orhan Veli Alıcı
Binboğa Dağları’nın erişilmesi güç bir yamacından Londra’ya doğru yola düşen kahramanımız, yanında bu coğrafyanın dört bir yanından gelmiş diğer umut yolcularıyla bu yolda nelerle karşılaşacak? Çekilen acılar, sıkıntılar, umutlar, umutsuzluklar...

Orhan Veli Alıcı’nın romanı Mülteci, sıcak gündemin içinde tam da bugünlere parmak basan bir roman.
“Coğrafya Kaderdir”
172 Sayfa, 13 TL

Tahterevalli / Tulga Tolun Şatır
“An gelir belirsizlik çöker her şeyin üzerine. Hiçbir şey inanılır gelmez. Öncesi hiç anlam ifade etmez sonrası tahmin edilemez. Güvenilmez olur o iki kişi arasında geçenler.”

Kasım ayı başında kış yavaş yavaş İstanbul’da kendini hissettirmeye başlamıştır. Kilyos plajında jandarmalar oraya park etmiş kırmızı bir Maserati’nin kimin olduğunu araştırırlarken kayalığa takılmış kalmış bir teknenin üzerinde uçuşmakta olan martıları görürler...

Tulga Tolun Şatır’ın Tahterevalli isimli romanı bu görüntü ile açılıyor. İlerleyen sayfalarda, Cem ile Döndü’nün etrafında, onların inişli çıkışlı ilişkilerine ve Cem’in kendini bulma çabalarına bakarken kendinizi de sorgulayacak, kendi içerisindeki halkalarla birbirine bağlanan bu romanı keyifle okuyacaksınız.
287 Sayfa, 20 TL

Hiç Aklımda Yokken / Ayça Erkol
Öykülerini 2009 yılından beri çeşitli dergilerde okuduğumuz Ayça Erkol’un ilk kitabı Hiç Aklımda Yokken Alakarga Sanat Yayınları’ndan çıktı. Hem toplumsal hem bireysel meselelere odaklanan bu öykülerde alttan alta süren ince bir mizahi damar zaman zaman bizi gülümsetiyor. Ayça Erkol bizi apartman katlarında, bahçelerde, kadınların, erkeklerin ve çocukların dünyalarında gezdirirken, bu öyküleriyle edebiyat dünyamıza sağlam bir giriş yapıyor.

Yeni ve güçlü bir öykücüyü selamlamanın sevinciyle Alakarga’dan...
128 sayfa, 13 TL

Oscar Wilde’ın başyapıtı… Dorian Gray’in Portresi
On dokuzuncu yüzyılın aykırı, ele avuca sığmaz yazarı Oscar Wilde, tek romanı Dorian Gray’in Portresi’nde, zamanının ruhuna ayna tutuyor. Yüzyıl sonu Avrupası’nda değerler tartışılıyor, sanatın ahlak karşısındaki tutumu, bireysel özgürlükler, güzellik kavramı… Wilde, bu romanında yarattığı Lord Henry karakteri ile kendi aykırı ve yenilikçi görüşlerini de okura aktarmış oluyor. Yazıldığı günden bu yana edebiyat severlerin vazgeçilmezleri arasında olan Dorian Gray’in Portresi’ni Kurtul Demirel’in özenli çevirisiyle sunuyoruz.
304 Sayfa, 20 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template