♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kung Fu Panda 3 : Evrenin Panda İhtiyacı

Animasyon tarihinin en başarılı serilerinden biri olan “Kung Fu Panda”, Po’nun geçmişini öğrenmesini işlemek üzere döndü. İlk filmden bu yana kendisini tanımaya çalışan Po, bu kez uzun süredir kayıp babasının ortaya çıkışıyla ait olduğu yerde kendini bulma yolculuğuna çıkıyor. Gizli Panda cennetinde kendisini bulmakla kalmayıp, liderlik sınavı da veriyor.

2008 yılında tanıştığımız sevimli panda Po, ilk hikâyesinde Ejderha Savaşçısı olmayı başarırken, yapımcılarına bolca ödül getirmekle kalmamış dünya çapında 633 milyon dolarlık bir hasıtla yüzlerini de güldürmüştü. Oscar adaylığı da cabasıydı. Kaçınılmaz olarak gelen devam filmi üç yıl sonra zafere ulaşmak, ihtiyacı olan gücü açığa çıkarmak için gizemli kökeninin sırlarını çözüyordu. İlk filmin hasılatını geride bıraktı ve yine bolca ödül, Oscar adaylığı ile herkesi memnun etti.

Kung Fu Panda 3’de, Po’nun kahraman olma macerası devam ediyor. Ancak Po dövüş sanatları öğrenciliğini terk edip bir öğretmen olmaya karar verince daha öğreneceği çok şeyi olduğunu anlar. Aynı zamanda biyolojik ailesini ve kung fu ailesini bir araya getirmeye, geçmiş ve geleceğin ustası olmaya çalışır. Po'nun uzun süredir kayıp olan panda babası ortaya çıkınca tekrar bir araya gelirler. İkili müthiş yeni pandalarla tanışmak için gizli panda cennetine doğru yola çıkarlar. Ancak doğaüstü kötü adam Kai'nin, bütün Çin'deki kung fu ustalarını yenmeye başlaması üzerine, Po imkânsız bir görevi yerine getirmeye çalışır. Bir köy dolusu cana yakın, sakar pandayı eğitmeli ve onları Panda ustası haline getirmelidir. Yaşayan her şeyin içinde dolaşan enerji, “Chi”yi kullanmayı da öğrenerek Kai’yi yenmek zorundadır.

Seri aynı senarist ekibiyle devam ediyor. Yine Jonathan Aibel ve Glenn Berger senaryoyu kotarmış, yönetmen koltuğundaysa bir ilk yaşanıyor. İkinci filmin yönetmeni Jennifer Yuh Nelson yine koltukta ama ona eşlik eden isim uzun süredir işin mutfağında yer aldıktan sonra ilk deneyimini yaşayan Alessandro Carloni. Seslendirme kadrosu da aynen korunmuş. Animasyonun son teknolojisini tam olarak kullandığının altını çizen DreamWorks Animasyon, aynı zamanda bir ilki gerçekleştirerek, bir filmi hem İngilizce hem de Kuzey Çin Lehçesinde çevrilen ilk film olarak tarihe geçirmiş.

Kung Fu Panda ilk adımı eğlenceli bir filmle attıysa da devam filmi yüksek hasılatına rağmen onun gerisinde kalmıştı. Seyircinin nabzına şerbet verilmeye çalışılınca ortada boş bir hikaye ile tamamen aksiyona odaklı bir film vardı. Üçüncü film, yapımcıların bu eksiğin farkında olmalarıyla durumu düzeltme filmi olmuş. Derinlikli senaryo aksiyonu ve eğlenceyi eşit dağıtırken, yan karakterlerle akılda kalıcı olmayı da başarıyor. Evrenin pandaya olan ihtiyacını perçinliyor.

Özellikle gizli panda cenneti filmi başka bir yere taşıyor. Yeni karakterlerle zenginleşen öykü filmi daha sevimli hale getirmiş. Her karakter üzerine düşen görevi üstlenince tempolu ve eğlenceli keyifli bir seyre dönüşüyor. Gerçekten de herkes için cennet halini alıyor gizli panda cenneti. Bunca eğlencenin arasında evrensel mesajını da vermeyi ihmal etmeyen filmi, içindeki gücü çıkarmanın, kendini tanımanın öneminin altını çiziyor ve imkansız diye bir şey olmadığını yüksek sesle haykırır. Po o cüssesiyle savaşçı olabiliyorsa, biz kimbilir neler yaparız.

Kung Fu 3, çok başarılı bir devam filmi olarak seyircinin tüm beklentilerini karşılamakla kalmayıp 95 dakikayı su gibi akıtan keyifli bir seyirlik. Yüzünüze yerleşecek tebessüme “evrenin böyle pandalara ihtiyacı var” repliği eşlik edecek…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template