♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den İki Yerli Klasik Daha!

Kırmızı Kedi’nin klasikleri yeniden sevdiren dizisine iki yerli roman daha eklendi. "Türk Klasikleri" serisi Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Gulyabani”si ve Mehmet Rauf’un “Genç Kız Kalbi” ile sürüyor.

Enis Batur’un hazırladığı önsözlerle sunulan kitaplar, osmanlıca asıllarından titiz bir çalışmayla günümüz Türkçesine aktarılırken olabildiği ölçüde yazarın özgün dilinin korunmasına özen gösterilmiş, ayrıca metinler açıklamalar ve dipnotlarla desteklenmiş.


Gulyabani / Hüseyin Rahmi Gürpınar
Gulyabani romanında Hüseyin Rahmi Gürpınar alışık olduğumuz mizahi dilini sürdürürken Batı’nın maddeci, pozitif düşüncesini ülkemize aktarmaya, halkın gözünü açmaya çalışmaktadır. Gürpınar’ın bâtıl inançları en iyi işlendiği romanıdır ve Halide Edip’in ifadesiyle “en kusursuz, bir okuyucu gözüyle en eğlenceli” roman Gulyabani’dir. Kadınlar batıl inançlardan en çok etkilenen ve istismar edilenlerdir. Aklı temsil eden ise erkektir. 

Dizi: Kırmızı Kedi Klasikleri
Sayfa Sayısı: 184
Etiket Fiyatı: 15 TL
Yayın Tarihi: Mart 2016


Genç Kız Kalbi / Mehmet Rauf
Mehmet Rauf Eylül kitabıyla ülkemizde ilk psikolojik romanın da yazarı. Genç Kız Kalbi’yse insan psikolojisini beklentiler üzerinden ele alıyor. Mehmet Rauf kendi imgelemindeki ideal aşkı ve kadınlar için ideal dünyayı anlatıyor. Ardından ülkemizdeki gerçeklere geri dönüşünde kitabın kahramanı Pervin’in hayalleriyle beslenerek büyüyen tüm beklentilerinin birer birer yıkıldığını görüyoruz. Görücü usulü, kadın-erkek ilişkileri, zengin aile yapısına eleştiriler getiriyor. Batı’nın sosyal hayatı ve kadına bakış açısı daha iyidir mesajı veriliyor. 

Dizi: Kırmızı Kedi Klasikleri
Sayfa sayısı: 126
Etiket fiyatı: 11 TL
Yayın tarihi: Mart 2016



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template