♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ian Woodward’ın Kaleminden Maddi Kültürü Anlamak

Cep telefonları ve iPod'lar niçin birer moda aksesuarı haline geldiler? Niçin bazı insanlar son model mutfaklar döşemek için çuvalla para harcarlar? Nesnelere duyduğumuz bağlılık sağlıksız ya da mantık dışı mıdır?

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ian Woodward’ın kaleminden Maddi Kültürü Anlamak başlıklı kitabı okurlara sunuyor. Maddiyatı kültürün bir bileşeni olarak incelemenin yollarını araştıran Woodward, bu çalışmasında nesnelerin bireyler üzerindeki gücünün altını çiziyor. 

Nesneler, metalar, tüketim ve sembolleştirme hakkındaki klasik ve çağdaş araştırmaları inceleyip sentezleyerek çağdaş maddi kültür alanını gözden geçiren Woodward, insanların nesnelerle olan ilişkisini analiz ederek modern tüketimi hatta daha geniş bir bakış açısıyla kültürü mercek altına alıyor.

Dört kısımdan oluşan kitabın ilk bölümünü maddi kültürün konumunun belirlenmesi, ikinci bölümünü maddi kültür çalışmalarındaki teorik yaklaşımlar, üçüncü bölümünü hareket halindeki nesneler ve sonuç bölümünü de maddi kültürü anlamaya yönelik kuramsal planlar oluşturuyor. 

Woodward’ın sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, tüketici davranışları incelemeleri gibi farklı alanlardan faydalanarak yayına hazırladığı kitap, insanın benlik algısını ve toplumu anlamak açısından nesnelerin ele alınmasının kaçınılmaz olduğunu savunuyor. 

Tüketim, kimlik ve genel olarak kültür teorileriyle ilgilenenler için bir başvuru kaynağı niteliği taşıyan Maddi Kültürü Anlamak, Ferit Burak Aydar’ın çevirisiyle tüm seçkin kitapçılarda…

Maddi Kültürü Anlamak / Ian Woodward
Orijinal Adı: Understanding Material Culture
Çevirmen: Ferit Burak Aydar
İş Bankası Kültür Yayınları / İnceleme - Araştırma Dizisi
Sayfa Sayısı: 272
Etiket Fiyatı: 25.00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template