♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Can Bonomo'nun Yeni Şiir Kitabı “Şu Sevdalar Tevatürü” Bibliyon Etiketiyle Raflarda!

Can Bonomo'nun Delirmek Belirmektir'den sonra beklenen kitabı "Şu Sevdalar Tevatürü" Bibliyon etiketiyle raflarda yerini aldı.

"Daha kahvaltı bile etmeden 3 mucize gerçekleştirebileceğim ütopik bir dünya düşlüyorum. Bu dünyada yaşayan insanlar beni şairleri olarak kabul ediyorlar. Yaşayan ve yazan tek şairleri. Ütopya çatışmanın tamamen ortadan kalkmasını gerektirir fakat anlatmaya değer her hikâye bir çatışma sonucu ortaya çıkar. Yani mükemmel bir dünyada bile şair olabilmem için türlü engeller aşmam, doğru bir seçim yapmam gerekiyor. Seçme şansım olan şıklardan biri insanlara şiiri bıraktığımı açıklamak (ki bu beni bir şair değil, emekli bir şair yapar) ya da anlatmaya değer hikâyeler türetebilmek için dünyayı kaosa sürüklemek. Her seferinde, hiç düşünmeden dünya yerine şiiri seçiyorum. İçinde şiir olmayan hiçbir şey kusursuz olamaz. Ütopya ve şiirin paradoksu da tam olarak buradan çıkıyor olmalı. Şu Sevdalar Tevatürü ile sizi distopyaya, İstanbul'a ve adı konulmamış birçok başka şehre davet etmek isterim. Bütün dünyayı bir anda yakacak olsanız suç aletiniz ne olurdu?
Litrelerce benzin? Milyarlarca dinamit?
Şimdi bir de şiiri düşünün..."
Can Bonomo

Can Bonomo'nun ilk şiir kitabı Delirmek Belirmektir, 2013'te yayımlandı. Okurlar ve eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanan Delirmek Belirmektir'den sonra beklenen kitabı "Şu Sevdalar Tevatürü" Suç ve Feza şiiriyle açılıyor ve okurunu altı çizilecek satırlarla buluşturmaya devam ediyor.

Masum sayılırım sevmek suçsa
Annem vardı birkaç anımda ve hepsi bu
Edebiyatı sevdim ya da
Çok çabuk affettim Raskolnikov’u
Masum sayılırım affetmek suçsa
Affetmek masal kahramanlarını

Ve mutluluğu aramak yazarların düş kırıklarında
Ya da affetmek kendi kendimi 
Zapt etmek erken kırklarımda

Can Bonomo'nun Delirmek Belirmektir'den sonra beklenen kitabı "Şu Sevdalar Tevatürü" Bibliyon etiketiyle 16 Mart'ta çıktı ve yine beklendiği gibi bir haftada ikinci baskıyı yaptı.

Can Bonomo’nun imza günleri de yine aynı heyecan ve hızda 26 Mart 2016 Cumartesi günü 16:30-18:00 arasında Eskişehir MediaMarkt'ta başlıyor. 2. imza günü ise 27 Mart 2016 Pazar günü 16:30-18:00 arasında İstanbul-Bayrampaşa MediaMarkt'ta gerçekleşiyor.

Şu Sevdalar Tevatürü / Can Bonomo
Yayınevi: Bibliyon 
Dizi Adı: Genel
Türü: Şiir
Basım Tarihi: Mart 2016 
Sayfa Sayısı: 112
Etiket Fiyatı: 15 TL
Çıkış tarihi: 15 Mart 2016

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template