♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Can Dündar’dan Yaşadığımız Döneme Dair “İçeriden” Bir Tanıklık: Tutuklandık

“Masumiyetin sessiz bir gücü var. Karanlıktan korkmayan, sözünü sakınmayan, hiçbir kudretliye yaslanmayan, tehdit edilse de uslanmayan bir gücü var masumiyetin (…) Ona güveniyorum.”

“Bu kitap, uzun volta seanslarında, sarı duvar manzarasında, koğuşun üst katının demir karyolasında, alt katta kaloriferin yanı başında tasarlandı. (…) En güzel kitapların en mu-hteşem manzaralara karşı yazıldığını zannetmeyin. Tersine… Bazen güzel manzaralar karşısında uyuşup tembelleşen hayal gücü, duvarla karşılaştı mı, ardını görmek hevesiyle havalanıyor. Duvara tırmanıyor. Bu da ona yetişmeye çalışan kalemi kamçılıyor.”

Bugüne dek defalarca yakın tarihimize ışık tutmuş olan Can Dündar, 2015 Kasım’ında hapse atıldığında basın özgürlüğü mücadelesinin ve tarihinin  öznesi haline geldi.

Tutuklandık adlı kitabında Can Dündar, gazetecilik yaptığı için yargılanıp hapse atıldığı ve  tüm dünyanın endişeyle izlediği dava sürecini anlatıyor.  Ancak bu kitap bir küskünün haksızlığa uğramasının öyküsü değil. Hiçbir zaman gülümsemesini yüzünden eksik etmeyen Can Dündar, ne ince mizahı elden bırakıyor ne de alttan alıyor.  “Amma da ağladınız” diyen-lere inat, hepimizin ihtiyacı olan hukuk ve adaleti talep ediyor ve bunun mücadelesini veri-yor.

Tutuklandık, 26 Mart Cumartesi  İstanbul’da, 28 Mart Pazartesi tüm Türkiye’de okurlarıyla buluşacak.

CAN DÜNDAR, 16 Haziran 1961’de Ankara’da doğdu. 1982’de AÜ, SBF Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1986’da İngiltere’de London School of Journalism’i bitirdi. 1988’de, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde Siyaset Bilimi dalında yüksek lisansını tamamladı. 1996’da aynı bölümde doktora derecesi aldı. 1979’dan beri sürdürdüğü gazeteci-liğinin yanı sıra belgesel yapımcılığı, köşe yazarlığı, öğretim üyeliği ve TV programcılığı  da yapmış; 2015’te Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olmuştur.

TUTUKLANDIK
Yazar: Can Dündar
Tür:  Anlatı
Sayfa sayısı: 319
Fiyatı: 25 TL
Yayın Tarihi: 26 Mart 2016

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template