♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ned Vizzini’nin “Komik Bir Hikâye”si Go! Kitap’tan Geliyor!

Ned Vizzini’nin 2006’da yayımlanan ve NPR tarafından gelmiş geçmiş en iyi 100 gençlik romanından biri olarak ilan ettiği romanı “It's Kind of a Funny Story” dilimize kazandırıldı. “Komik Bir Hikâye” adını taşıyacak roman bu ay içinde GO! Kitap etiketiyle raflarda yerini alıyor.

Büyük yankı uyandırarak okurların ilgisiyle karşılanan roman 2010 yılında filme de dönüşmüştü. Romanın hayranlarınca sevilen film ülkemizde gösterime girmemişti. Depresif bir gencin sıcak ve samimi bir hikâyesi olarak adlandırabileceğimiz film çok iyiydi. Vizzini’nin öyküsü benzerlik taşıyor maalesef. Sık sık klinik depresyon geçiren ve yirmili yaşlarının başlarında ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinden birinde zaman geçirerek bu hastalıkla ilgili çalışmalar da yapan yazar 32 yaşında intihar ederek hayatına son vermişti. Kardeşinin söylediğine göre ebeveynlerinin yaşadığı binanın çatısından atlamış ve geride eşi Sabra ile oğlu Felix kalmış. 32 yıllık yaşamına 6 kitap sığdıran yazar, romanlarıyla yaşamayı sürdürüyor. Diğer kitapları yayınlanır mı bilinmez ama Vizzini “Komik Bir Hikâye” ile türkçede de yaşamayı sürdürecek. 

New York şehri sakinlerinden on beş yaşındaki Craig Gilner hayatta başarılı olmaya kararlıdır. Bunun için de önce doğru liseye, sonra doğru üniversiteye, sonra da doğru işe girmelidir. Ama olaylar hiç de umduğu gibi gelişmez ve Manhattan’ın en zorlu liselerinden birine kabul edilmesiyle birlikte hayatı çekilmez bir hal alır.  Depresyona giren Craig yemek yiyemez, uyuyamaz ve bir gece kendini öldürmeye karar verir. 

İntihar kararıyla birlikte acil servisin yolunu tutan Craig kendi isteğiyle psikiyatri kliniğine yatar ve seks bağımlısı travesti, makasla yüzünü kesen genç kız, yerçekiminden korkan çocuk gibi birbirinden ilginç karakterlerden oluşan hastaların arasına karışır. Craig burada, onu yiyip bitiren endişelerinin kaynağıyla yüzleşme fırsatı yakalayacaktır.

Eser Adı:  KOMİK BİR HİKÂYE
Yazar:  NED VIZZINI
Yayınevi: GO!
Türü: Roman
Çeviren: Ebru Sürmeli
Baskı Tarihi: Ocak 2016
Sayfa Sayısı: 448
Etiket Fiyatı: 19.00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template