♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yusuf Yılmaz Araç’tan İz Bırakan Öyküler : Elma Bahçesi

Matbuat Yayın Grubu bu hafta yeni bir kitabını daha okuyucu ile buluşturuyor. “Elma Bahçesi” Matbuat’ın Türk edebiyatı kitaplarına yer verdiği Kırkikindi Serisi’nden yayımlanan bir öykü kitabı. Kitaptaki on sekiz kısa öykünün yazılmasına ilham veren yaşanmış olaylar, yazar Yusuf Yılmaz Araç tarafından yıllar süren sabırlı bir çalışmayla öyküleştirildi.

Öykülerin okurda bıraktığı izler, konuları gibi çeşitli: Kimi zaman yatılı öğretmen okulunun soğuk yatakhanesinde geziniyoruz; kimi zaman üniversite yıllarının gerilimli siyasi atmosferini ziyaret ediyoruz; kimi zaman da bir müfettişin Anadolu kasabalarında tecrübe ettiği tuhaflıklara, nev-i şahsına münhasır insanların yaşadığı komik ve kederli durumlara şahit oluyoruz. Her birinin ortak yönü ise samimiyetiyle konuşan bir iç ses.

İster bir eczacı çırağının ağır ağır kolonya dolduruşuna dikkat etsin, ister bir tren istasyonunda makas değiştiren bir görevliye, Yusuf Yılmaz Araç’ın sabırlı ve müstehzi üslubu, anlattığı her şeye sirayet ediyor ve nihayetinde saf bir okuma zevki vadediyor. Edebi mirası, Memduh Şevket Esendal ve Refik Halid Karay gibi; bakmayı, biraz durmayı ve aleladenin içinde yanan ateşi göstermeyi seven yazarlara uzanan Yusuf Yılmaz Araç, kitaptaki on sekiz öyküde de konusu ne olursa olsun aslında şu temel sorunun cevabını arıyor: İnsan nasıl yaşar?

1964 doğumlu yazar Yusuf Yılmaz Araç, çeşitli platformlarda makaleler yazmasının yanı sıra, Matbuat’ın ilk kitabı olma özelliği taşıyan ve ikinci baskıya koşan merhum Servet Somuncuoğlu’na ait Gallemit isimli kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. “Elma Bahçesi”, Yusuf Yılmaz Araç’ın çıkış kitabıdır.

Kitabın ilk öyküsü “Şairle Bir Gece”yi okumak için şu link takip edilebilir: http://www.matbuat.com.tr/ELMA-BAHCESI__UD44

Elma Bahçesi, Matbuat’ın sitesinden ya da Kitapyurdu, İdefix, D&R, Babil, İlknokta gibi belli başlı tüm kitap satış sitelerinden ve seçkin kitapçılardan temin edilebilir.


Elma Bahçesi / Yusuf Yılmaz Araç
Dizi: Kırkikindi
Yayın no: 2
Sayfa Sayısı: 208
Fiyatı: 22 TL



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template