♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ballers : Erken Emeklilik Kaygıları

Sinema yıldızlarının televizyon dizilerinde oynama furyası artarak sürüyor. Ödül hanelerine bir de Emmy ekleme isteğiyle kendine dizi arayan oyuncular olmasından şimdilik herkes memnun. Seyircinin de onların varlığıyla en kötü diziyi bile izliyor oluşu sayesinde en azından sezonu tamamlama garantisi gören yapımcılar artık kış sezonu ile de sabit kalmıyor ve yaz sezonu denemelerine de girişiyor. Bu girişimlerin şimdilik sonuncusu “Ballers” Amerikan futbolunun yıldız oyuncularına spot ışığı doğrultuyor.

Dizinin yaratıcısı “Entourage”in senaristlerinden Stephen Levinson... Tv için çektiği kısa filmlerden sonra ilk dizisinde. İşi çok sıkı tutan Levinson, senaryoyu da NFL’in taze emeklilerinden Rashard Mendenhall ile birlikte kotarmış. Super Bowl şampiyonluğu ve 2007 yılının en iyi ofansif oyuncusu ödülü de bulunan kariyerine 2014 Mart’ında nokta koyan Mendenhall, “bundan sonra ne yapacaksın?” sorularına “yazacağım” yanıtını vermiş. Çok geçmeden de tam yerinde... Levinson’un bir diğer kozu da ilk bölümün yönetmen koltuğunu Peter Berg’e teslim etmek olmuş. “The Kingdom”, “Hancock”, “Battleship” ve “Lone Survivor”ın yönetmeni olarak tanıdığımız Berg, adını sonradan diziye de dönüşen “Friday Night Lights” ile duyurmuştu. Sonraki bölümleri de ağırlıklı olarak dizi dünyasının ödüllü yönetmenlerinden Julian Farino’ya teslim etmiş. Dizinin bu kadar ilgi görmesini sağlayan Dwayne Johnson’un başını çektiği oyuncu kadrosunda da John David Washington, Omar Benson Miller, Donovan W. Carter, Troy Garity, Jazmyn Simon, Rob Corddry, London Brown ve Dulé Hill gibi tanıdık simalar bulunuyor. 

Spencer Strashmore ile tanışıyoruz. Zamanının popüler futbolcularından biri olarak tüm şehrin sevdiği simanın futbolu bıraktıktan sonra hayatı istediği gibi gitmemiş. Kazandığı büyük paralar suyunu çekince geçimini sağlamak üzere iş hayatına atılmış. Büyük bir finans danışmanlığı firmasının spor bölümünde Joe Krutel ile birlikte çalışıyor. Ondan beklenen de spor camiasındaki tanıdıklara ulaşması. Krutel’in ifadesine göre patron sevmemiş ve istememiş bile. Strasmore bir yandan kendisini kabul ettirmeye çalışırken diğer yandan da futbolcuların akıl hocalığını yapması da dizinin konusunu oluşturuyor.

Saygı duyulan ve sevilen, insan ilişkileri iyi Strashmore’un üzerinden akan dizi karakter yaratmada hayli başarılı. Birlikte çalıştığı ve mali işlerden sorumlu Joe nerede ne konuşacağı tahmin edilemeyen bir ezik. Onun aksine ünlü menajer Jason ise tam bir profesyonel ve tam bir iş bitirici. Diziyi izlenir kılan karakterlerse futbolcular. Hırslı, egosu yüksek ve yanlış üstüne yanlış yapan fevri Ricky çok orijinal bir karakter. İşleri batırmakta ustalığı dizinin de komedi unsuru. Futbolu bıraktıktan sonra boşluğa düşen ve o günlere özlem duyan Charles da düşük özgüvenine rağmen arkadaşlarının gazıyla zıvanadan çıkmak üzere. NFL’in en önemli oyuncularından Vernon da Spencer’ın ilk sezonda yakalamak istediği büyük balık. Geniş bir aile ile yaşayan star oyuncunun parasını yönetmek isteyen Spencer, bir yandan akıl hocalığını yaparken diğer yandan da daha yüksek ücretli yeni sözleşme için Jason ile kafa patlatıyor. Ricky’nin uzatmalı sevgilisi Annabella, Charles’ın eşi Julie ve Spencer’ın yatak arkadaşı, Tv muhabiri Tracy de tamamlayıcı karakterler.

Büyük paralar kazanan futbolcuların her şey iyi giderken su gibi para harcamalarına bolca vurgu yapan dizi, o şaşalı dönemin bitişiyle boşluğa düşeceklerini öngörüyor. Spencer da sık sık uyarıyor: “Araba almayın, kiralayın!” ve “Bir sakatlıkla işiniz bittiğinde yanınızda kimse olmayacak ve hayat yeniden başlayacak!” ana düsturlardan ikisi. Spencer’ın sık sık rüyasında gördüğü ve bir türlü yüzleşemediği bir sakatlanma pozisyonu da dizinin işlediği diğer konulardan.

21 Haziran’da başlayan dizi 10 bölümlük ilk sezonunu 23 Ağustos’ta tamamlarken tutarlı reyting oranlarıyla kendisine kemik bir izleyici kitlesi bulunca üçüncü bölümünün sonrasında ikinci sezon onayını da aldı. “Ballers”, spor konulu dizinin olmadığı dönemde büyük bir açığı başarıyla gideren bir komedi olarak öne çıkıyor. Ağırlıklı bir “Entourage” havası taşırken, az da olsa eğlence dozu ile de “Californication” esintileri veriyor. Ne çok iyi, ne de çok kötü diyebileceğimiz vasatlığına rağmen Miami’nin güneşli havasında farklı konuda özgün bir dizi olarak öne çıkıyor. Geride bıraktığı sezonda her karakterinin hikayesini işlemesi ve iyi final yapması da en önemli artısı. İzlemek için Amerikan futbolunu sevip sevmememizin hiçbir önemi olmadığını da belirteyim. Alıştığımız HBO kalitesiyle boşa geçecek dakikası bulunmayan 30 dakikalık bölümleriyle hafif bir şov izlemek isteyenler için biçilmiş kaftan.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template