♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kar Tanesinin Ürpertici Hikâyesi : Kar Kadar Beyaz

Kısa sürede pek çok ülkede fenomen haline gelen, genç yazar Salla Simukka’nın eşsiz gerilim dizisi Pamuk Prenses Üçlemesinin ikinci kitabı Kar Kadar Beyaz, raflardaki yerini aldı!

Serinin ilk kitabı Kan Kadar Kırmızı ile çok konuşulan yazar, ikinci kitap Kar Kadar Beyaz ile de adından çok söz ettireceğe benziyor. 

Efsaneleri Yalnızca Ölüm Yaratabilir!
Lumikki Andersson yaşadığı korkunç olayları unutmak ve şehirden uzaklaşmak için tatile çıkar. Kırmızı kiremitli çatıların güneşte pırıl pırıl parladığı Prag’a gider. 

Ancak her turistin yaptığı gibi şehrin keyfini çıkarmaya çalışırken takip edildiğini fark eder. Hem de tıpkı kendisi gibi İsveççe konuşan kahverengi saçlı bir kız tarafından... Genç kız bir gün Lumikki’nin karşısına dikilir ve kız kardeşi olduğunu iddia eder. 

Bu sözler Lumikki’yi korkuturken aynı zamanda içindeki macera tutkusunu körükler. Ve kendisini Prag sokaklarında bir katilden kaçarken bulur.

“Buz gibi, narin, sert, siyah ve kar tanesinin ürpertici hikâyesi…”
Kirkus Reviews

“Simukka, on yedi yaşında güçlü, bir o kadar da zeki bir kadın kahraman yaratmış… Pamuk Prenses Üçlemesi hayranları hayal kırıklığına uğramayacak.” 
Publishers Weekly

Yeni Tanışanlar için Salla Simukka
1981 yılında Finlandiya’da doğmuştur. 2013 yılında Without a Trace adlı eseri “En İyi Gençlik Romanı” seçilmiş ve Topelius Ödülü’nü kazanmıştır. Elsewhere adlı romanı yine 2013 yılında Finlandiya Ödülü’ne layık görülmüştür. Kan Kadar Kırmızı, Kar Kadar Beyaz ve Abanoz Kadar Siyah adlı romanlardan oluşan Pamuk Prenses Üçlemesi, eleştirmenler tarafından gerilim türünün çağdaş başyapıtlarından biri olarak kabul edilmektedir. Üçlemenin ilk kitabı olan Kan Kadar Kırmızı bugüne dek 47 ülkede yayımlanmıştır.

Kar Kadar Beyaz / Salla Simukka
Orijinal Adı: Valkea Kuin Lumi
Çevirmen: Doğanay Banu Pinter
Dizi Adı / Türü: Pamuk Prenses Üçlemesi / Roman
208 sayfa
Fiyatı: 14.00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template