♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Türkiye'nin ilk “Açık Hava Oda Müziği Festivali” 1-13 Ağustos'ta Bodrum Eklisia Eski Kilise’de!

Eklisia Oda Müziği Festivali, klasik müziğe farklı bir bakış getirerek açık havada en iyi oda müziği gruplarını, Gümüşlük Eklisia Kilisesi’nin büyüleyici ortamında ağırlamaya hazırlanıyor...

Bizans döneminden kalma tarihi Eklisa Kilisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilecek olan festivale, yurtiçi ve yurtdışından toplam yedi grup katılıyor. 01-13 Ağustos tarihleri arasında Gümüşlük Kültür Sanat Derneği öncülüğünde ve Mehmet Can Ağlaç koordinatörlüğünde  organize edilen festival, son yıllarda ülkemizde kurulmuş ve büyük başarılar göstermiş oda orkestrası gruplarına kaliteli bir sahne sunmayı ve  uluslararası platformda saygın festivaller arasına adını yazdırmayı  amaçlıyor. 

Türkiye'nin ilk açık hava oda müziği festivali olma özelliğine sahip “Eklisia Oda Müziği Festivali”, klasik müziğin evrensel tınılarını, deniz kenarında, Gümüşlük'ün bozulmamış ambiyansında bütün Ege'ye duyurmayı hedefliyor.  

Türkiye ve dünyadan çok sayıda sanatçıyı sanatseverlerle buluşturacak olan festival programı kapsamında;  

‘Kadir Sonuk’, bir mısır dansı olan 'Tanoura' ile sufi figürleri birleştirerek hazırladığı etkileyici dansıyla, ülkemizi yurtdışında birçok festivalde başarıyla temsil etmiş 'Camerata Smyrna' üflemeli beşlisine eşlik edecek. 

Athens Quintet "Dimitrios Dounis" ve İtalyan solistler Raffaele La Ragione ve Camilla Finardi, klasik müziğe kazandırdığı sıcacık tınılarla müzik ziyafeti yaşatırken; uluslararası alanda ülkemizin en önemli temsilcilerinden 'Borusan Quartet' festival kapsamında Bodrum’daki müzikseverlerle buluşacak. 

Zengin repertuarlarını başarıyla yorumlayan ve 4 viyolonsel virtüözünün oluşturduğu  'Çellistanbul' viyolonsel kuartetinin dinletisinin ardından, 'Fuego Trio', Astor Piazzola’nın mevsimleri ve unutulmaz tangoları ile Bodrum’da tango rüzgarı estirecek.  

Son yıllarda sağlam bir sanatsever kitlesine ulaşan 'Olten Quartet', büyüleyici ezgileriyle seyirciye klasik müzik ziyafeti yaşatacak. 

Festivalin kapanış konserini gerçekleştirecek olan 'Genco Erkal', Stravinsky’nin ölümsüz eseri 'Bir Askerin Öyküsü'nü ülkemizin önemli şeflerinden ‘Naci Özgüç’ yönetiminde canlandırırken, İzmir’de son yıllarda verdiği konserlerle adını sıkça duyuran  'Camerata İzmir'  grubu onlara eşlik edecek. 

Konser Programı: 
01 Ağustos 2015: Camerata Smyrna & Kadir Sonuk 
03 Ağustos 2015: Athens Quintet "Dimitrios Dounis" ve İtalyan solistler Raffaele La Ragione ve Camilla Finardi
05 Ağustos 2015: Borusan Quartet 
07 Ağustos 2015: Çellistanbul 
09 Ağustos 2015: Fuego Trio 
11 Ağustos 2015: Olten Quartet 
13 Ağustos 2015: Camerata İzmir & Genco Erkal & Naci Özgüç

Biletlere www.biletix.com’ dan ulaşabilirsiniz.

Şimdiden yerli ve yabancı çok sayıda sanatseverin ilgisini çekmeye başlayan “Eklisia Oda Müziği Festivali'nde tüm konserler 21:30’da başlayacak. 

Festival ile ilgili tüm ayrıntılar ve bilet satış alanları festivalin web sitesinden, facebook ve twitter hesabından takip edilebilecek. www.eklisiamusic.com


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template