♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Parker Bilal’den İkinci Makana Vakası : Kahire’nin Yanan Melekleri

Ünlü Sudanlı yazar Jamal Mahjoub’un Parker Bilal mahlasıyla yazdığı polisiye roman serisinin ikinci kitabı “Kahire’nin Yanan Melekleri” Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle raflarda.

Mahjoub’un 2012’de “The Golden Scales: A Makana Mystery” ile başlayan polisiye serisi doğunun gizemli dünyasını ustalıkla kullanmasıyla öne çıkan farklı bir polisiye olarak kısa sürede ses getirmişti. Bir yıl sonra “Dogstar Rising” ile devam eden seri, geçtiğimiz yıl yayımlanan “The Ghost Runner” ile üç kitap olarak ilgi görmeye devam ediyor. Bizde de Şubat ayında ilk kitap “Kahire’de Kayıp” ile başlayan seri ikinci kitapla sürüyor. 

“Kahire’de Kayıp” üzerine değerlendirmemi yazmış ve polisiye sevenlere şiddetle önermiştim. Yazarın polisiye diyerek küçümsenemeyecek romanı Mısır’ın atmosferini ustalıkla kullanarak ve detaylarla zenginleştirerek farklı bir edebiyat lezzeti sunuyordu. Romanı bitirir bitirmez ikinci vakayı merak etmeye başlamıştım. Çok beklememize gerek kalmadan ikinci romana kavuştuk. Daha iyi fikir vermesi açısından “Kahire’de Kayıp” hakkında yazdığım değerlendirme yazısını hatırlatarak basın bültenine paslayayım...

Kahire'de Kayıp : Geçmişin Yükü: 

Jamal Mahjoub, Parker Bilal mahlasıyla yazdığı Makana serisinin bu ikinci kitabında, devletin imkânlarını kullanmak için büyük hesaplaşmaların yaşandığı Mısır’ı anlatıyor.

2001 yazı, 9/11 arifesi. Mısır’da din istismarı giderek büyümektedir. Ülkesi Sudan’da iktidarın polisi olamadığı için sürgün edilmiş Makana, Mısır’ın da Sudan’a döneceğinden endişelidir. Dini liderlerin bir sözü bile toplumdaki fanatizme varacak ayrımcılık fitilini ateşleyebilir. Gökyüzünde yanan bir meleğin tezahürü, öldürülen bir dizi sokak çocuğunun yarattığı infialle aynı zamana denk gelir. Bu gerilimli günlerin arka planında, kara paraların aklandığı paravan şirketler, kirli polisler ve suç çeteleriyle Mısır’ın görünmeyen yüzü bulunmaktadır. 

“Bu polisiye serisinde her şey var. Kesinlikle okunması gerekenlerden.” Sunday Telegraph

Dizisi : Dünya Edebiyatı 
Türü : Polisiye Roman
Özgün Adı : Dogstar Rising: A Makana Mystery
Yazan : Parker Bilal
Çeviren : İdil Dündar
Sayfa : 304 
Fiyatı : 21 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template