♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yoldan Çıkartan Kitaplar Serisinden Dördüncü Kitap: Zamanın Üzerinde Seyahat

Faruk Turinay'ın yurtiçi ve gezilerini bizlere büyülü bir dille aktaran seyahatnamesi "Zamanın Üzerinde Seyahat" Esen Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.  

Turinay kitabının ilk sayfalarında İtalya'ya götürüyor okuru; Floransa, Venedik ve Siena'da dolaştırıyor hayalle gerçeklik arasında. Oradan Dubrovnik ve Batum'a kadar uzanıyor. Türkiye'deyse Giresun'dan başlayıp Mardin'e dek birçok büyülü coğrafyayı adımlıyoruz Turinay ile birlikte.

Şehirler ve eşyalar yüzyılların kokusunu hapseder içine. Ne var ki bu koku öyle hemen hissedilir cinsten değildir. Sonra bir gün, uyurken başının altına kalın ciltler koyan, dalgın, hayalci bir seyyah gelir. Şehrin tenini süsleyen benlere, içindeki eşyalara dokunur ve sihirli lambayı okşayan Alaaddin gibi cini yerinden çıkarır. Bu cin, zamanın ta kendisidir. Ve o dalgın seyyah, bazı geceler Venedik’in Altın Kilise’sinin, bazen berrak deresinden bir avuç su içtiği Fırtına Vadisi’nin, bazen de Mardin’de bir Arap beyinin ihtiyar konağının gerçeküstü resmini yapmaktadır kelimelerle.

Kitabın önsözünü de yazan Murat Belge, şöyle tanımlıyor Faruk Turinay'ın kalemini:
“Seyahatname yazdığımızda, ister istemez, sık sık, kelimelerle resim yapmak durumunda kalıyoruz. Faruk Turinay bunu iyi yapıyor, gör¬düğü şeyler -biçimler, siluetler, renkler- karşısında sahici bir şekilde duygulanıyor ve bu heyecan dediğim o neredeyse imkânsız işi -yani kelimelerle resim çizmek- yapmasına yardımcı oluyor. Turinay da James Joyce’un Dublin hakkında söylediği gibi, tasvir ettiği şehir yeryüzünden tamamen silinse, sırf onun yazdıklarıyla yeni baştan inşa edilebilmesi kaygısıyla yazıyor sanki."

"Yoldan Çıkartan Kitaplar" serisinin 4. kitabı olan Zamanın Üzerinde Seyahat tüm kitapçılarda!

Esen Kitap, Nisan 2015, 220 Sayfa, 25,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template