♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Obstructed: “Tür Olarak Kendimizi Sınırlamak İstemiyoruz”

Son bir iki yıldır İzmir‘de çok sevindirici hareketlenmeler olmaya başladı. Ardarda gerçekleşen konserler ki bunların bazıları İstanbul’da bile gerçekleşmeyen konserler. Yeni grupların kurulması Ege Rock Derneği... Umarım arkası gelir. Bizde bu dönemde kurulan ve iki parçalık promo cd yayınlayan İzmirli death/core grubu Obstructed ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Grubunun kuruluşundan bahseder misin? Ne zaman kuruldu? Şimdiye kadar neler yaptınız?
Kaan: 2014 yılında Köksal, ben ve Ozan tarafından kuruldu. Halen aynı kadro devam ediyoruz. İki şarkılık promo cd yayınladık albüm kayıtları ile uğraşıyoruz.

Grubun türünden bahseder misin? 
Kaan: Tür olarak tam bir kalıba sokmak kendimizi sınırlamak istemiyoruz fakat death metal temelleri üzerine kurulu bir grubuz.

Promo cd’ye gelen eleştiriler ne yönde?
Kaan: Geri dönüşler genel olarak güzel. Bizi de çok mutlu etti, daha da heveslendirdi albüm için. Bazı arkadaşlar drum machine kullanmamıza takılmış, onlara da saygı duymak gerekir tabi ki.

Aslında evet, bende onu diyecektim. İzmir gibi bir yerde en azından kayıt için davulcu bulamadınız mı?
Kaan: Davul yazımında yardımcı olacak davulcu arkadaşlarımız var yardımcı da oluyorlar fakat kaliteli bir canlı davul kaydı gerçekten masraflı Kısıtlı koşullarda şu an için bu kadar oluyor.

Parçalarınızda nelerden bahsediyorsunuz?
Kaan: Politikadan, insanların sistem içerisinde yaşadığı topluma yabancılaşması, insanların makineleşmesi gibi konulardan bahsediyoruz.

Şimdiye kadar konser verdiniz mi hiç?
Kaan: Maalesef daha iki şarkıyı yeni yayınladık sayılır albümü yayınladıktan sonra konserler olursa tabi ki müziğimizi sahnede de sergilemek istiyoruz.

İzmir bir iki yıldır hareketlendi gibi. Bir sürü konser olmakta. Hatta İstanbul’da bile olmayan Rumble Militia konseri. Sonra Ege Rock Derneği vs vs...
Kaan: İzmir bayağıdır suskundu. Kötü organizasyonlar, bir konserde aynı ses sistemiyle 10 grubun çalması vs gibi durumlar oluyordu. Şimdi bunlar biraz daha azaldı. Kaliteli gruplarda çıkıyor, biraz daha hareketlendi İzmir.


Grup olarak hedefleriniz neler?
Kaan: İlk hedefimiz önümüzdeki albümü en iyi şekilde tamamlamak ve güzel bir ürün sunmak. Albümden sonra önümüzü daha rahat görebiliriz diye düşünüyorum. Güzel organizasyonlar olursa onlarda da yer almak isteriz

Yurt dışına promo cd gönderebildiniz mi? En azından radyo istasyonlarına...
Kaan: Almanya’da bir kaç yere verdik. Ozan Almanya’da yaşıyor. O bir kaç yere ulaştırdı. Yeni basım yapacağız onları bir kaç ülkeye göndermeyi düşünüyoruz.

Son olarak ne söylemek istersin kpk okurlarına?
Kaan: Yeni bir grubuz ama takipte kalsınlar pişman olmazlar. Yaz aylarına doğru umarım takipte kalmalarına değecek bir albüm görecekler.
Röportaj: Semih Şimşek




facebook.com/obstructedband
twitter.com/ObstructedIzmir
Guitars : Kaan Karasu
Vocals : Ozan Erkmen
Bass : Köksal Kaya


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template