♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Egosuz Hayvan Dostları

Krvestrebzine’den tanıdığımız Buğra uzun süredir hayvanlar için çalışmalar yapmakta. İlkini geçen sene yaptığı mama konseri etkinliği bu sefer daha geniş bir ekip ve daha büyük konser ile devam ettirmekte. Bizde İstanbul konseri öncesi onunla kısa bir röportaj gerçekleştirdik.


Mama konseri ilk ne zaman oldu biraz anlatır mısın?
Mama konserini ilk olarak geçen yıl 22 Aralık ta gerçekleştirdik. Giriş ücretsiz oldu ve 4 ton mama toplandı. Sonra ego ve kibir savaşları yüzünden kendi ekibimi kurdum ve ismi ‘’EGOSUZ HAYVAN DOSTLARI’’oldu.

Bende bunu çok merak ediyorum neden böyle bir isim değişikliği oldu?
Çünkü konser bittikten sonra ego savaşları çıktı, ben yaptım, ben olmasaydım bu konser olmazdı modu oluştu. Bende bunun kişiyle alakalı değil ekiple alakalıdır diyerek EHD’yi kurdukve yolumuza sorunsuz bir biçimde devam ediyoruz.

İlk konser nasıl geçti? İlgi nasıldı?
İlk konser çok iyi geçti 4 ton mama toplandı pek fazla aksaklık yaşanmadı. İlk olduğu için özeldi ve güzeldi. Bunu tüm konserlerimize yansıtmaya çalışıyoruz. Umarız 30 Kasım konseri de böyle geçer ve ilgi yoğun olur. Egolardan, dedikodulardan uzak olur çok mama toplarız çok hayvan dostumuzu doyururuz.

Bu sene daha farklı illerde gerçekleşecek bundan da bahsedermisin?
Adana’da 2 defa oldu. Birinde 800 kilo diğerinde 1 ton mama toplandı. İzmir’de 800 kilo oldu. 11 Aralık’da Antalya ve 21 Aralık’da Ankara‘da olacak. Bursa ve Çanakkale de de yapmayı planlıyoruz.



Grupların seçimin neye göre yapıyorsunuz?
Rock metal olması, işinin ciddiyetinde olması, konsere çıkacağı zaman imkanları zorlamaması kibirden uzak olması kafidir. Her gruba kapımız açıktır.

Peki ana akım medyanın dikkatini çekti mi?
Hem de çok çekti. Rock ve metal dinleyicisi ya da onların tabiriyle metalcilerin aslında hayvan sever olabilecekleri kedi köpek vs besleyebilecekleri algılarını değiştirdik. Çünkü nereye gitsek uzun saç sakaldan kılık kıyafetten vs. hep “aaa satanist geliyor” damgası yemekten bıkmıştık. Her tarzın içinde kötü kişilikte insanlar var bunu sırf metalciler kedi keser hayvan sevmez demek cahilce bir yaklaşım.

Gelecekle ilgili planlarınız neler?
Gelecek ile ilgili planlarımız çok ama önce hayvanseverlerin birlik olması lazım. Dernek olmayı başarabilirsek çok iyi işler yapacağız. Koruma, sahiplendirme, kısırlaştırma vs. konularda projelerimiz var. Mama konserleri devam edebilir bunu zaman gösterecek.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template