♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Beşyüzbin Dolar Ödüllü Kitap Endgame, 7 Ekim’de Türkiye’de

Genç yetişkin edebiyatında fenomen olmaya aday Endgame, 7 Ekim’de tüm dünyayla aynı anda Pena Yayınları’ndan çıkacak. Dünyanın her yerinden okuyucular Endgame’in bulmacasını çözüp 500 bin dolar değerindeki altını kazanmak için yarışacak.

Endgame, sinema, bilgisayar oyunu, sosyal ağlar, bir dizi hikaye ve sayısız interaktif uygulamayı kapsayan yapısıyla dünyada şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı kitap projesi. Google kitabın oyun platformunu hayata geçirirken, filmin çekimini ise 20th Century Fox üstleniyor.

“On iki Oyuncu. Bedenen gençler ama kadim bir geçmişten geliyorlar. Binlerce yıl önce yaratıldılar ve seçildiler. O günden beri hazırlanıyorlar. Doğaüstü değiller. Ne uçabilir ne de kurşunu altına çevirebilirler. Ölüm geldiğinde onların da yapacak bir şeyleri yok. Onlar için de, hepimiz için de. Onlar Dünya’nın mirasçıları ve Büyük Kurtuluş Bulmacası’nı çözmeliler. Biri yapmalı, yoksa hepimiz yok oluruz.”

Pena Yayınları, ABD’li yazar James Frey’in şimdiden dünyada fenomen olmaya aday kitap dizisinin ilk romanı “Endgame:Çağrı”yı Türkçe olarak, 7 Ekim’de dünyada 38 ülkeyle aynı anda yayınlayacak. Genç yetişkinleri hedefleyen üç kitaplık dizi, dünyanın sonunu getirecek felaketlerin başlamasıyla 12 kadim uygarlığın temsilcisi olan 12 özel gencin, dünyanın ve kendi ırklarının kurtuluşu olan 3 anahtarı arama mücadelesini anlatıyor.

Macera Fenerbahçe Stadı’nda başlıyor
Roman, bir maç sırasında Fenerbahçe Stadı’na düşen bir meteorla başlıyor ve bu, dünyanın sonunu getirecek felaketlerin ilki oluyor. Doğduklarından beri dünyayı kurtarmak için yetiştirilen, farklı niteliklere ve güçlere sahip 13-20 yaş arası 12 genç ise bu işaretle birlikte kendi medeniyetlerinin kurtuluşu için her biri üçlemenin bir cildine konu olan 3 anahtarı bulmak için amansız bir mücadeleye girişiyor.

Toplam ödül 3 milyon dolarlık altın
Gizem ve mücadele romanın sayfalarından taşıyor ve Endgame, okuyucuları da bu maceraya birebir katılmaya davet ediyor. Romanın satırlarında gizli ipuçlarını bulan ve şifreleri çözen okuyucular, dünyanın herhangi bir yerinde saklanan anahtarla içinde 500 bin ABD doları değerinde altın bulunan ve Amerika Las Vegas’taki Caesars Palace Oteli’nin lobisinde duran bir kasayı açma şansına sahipler. Üstelik Endgame, ikinci kitapta 1 milyon dolar, üçüncü kitapta 1 buçuk milyon dolar, toplamda 3 milyon dolar değerinde altın kazanma fırsatı sunuyor. Ancak bu o kadar kolay değil. Endgame’in yaratım sürecine dünyanın sayılı şifrecileri ve bulmaca uzmanları dahil oluyor. 

Kitap değil, gerçek bir deneyim
Kitabın yazarı James Frey açıklamasında Endgame’in birçok platformda var olacak bir proje olarak tasarlandığını belirtiyor ve maceranın bir dizi roman ve hikaye kitabının yanı sıra, bilgisayar oyunlarını, sinema filmini, sosyal ağları ve e-kitapları kapsayacağını söylüyor.

Yazar: “Öyle bir kitap yaratıyoruz ki bu, bir kitaptan çok daha fazlası olacak. Bu bir deneyim olacak. Gittiğiniz her yerde sizinle birlikte yaşayacak çünkü hep aklınızda olacak ve sizi gerçek dünyaya taşıyacak” diyor. 

Kitaba dayanan ve bulmacanın çözümünde de rol oynayacak gerçek mekanlara dayalı bir artırılmış gerçeklik oyunu Google’a bağlı Niantic Labs tarafından geliştirildi. Aynı zamanda kitabın sinema haklarını satın alan 20th Century Fox, uyarlamayı Twilight ve Maze Runner filmlerini yaratan ekibin ellerine teslim etti. Ayrıca okuyucular, sosyal ağlarda kitabın kahramanlarına ait halihazırda oluşturulmuş profilleri takip edip onlarla etkileşime geçebilir.

7 Ekim 2014 Salı günü Pena Yayınevi’nden çıkacak olan üçlemenin ilk kitabı Endgame: Çağrı, yazarın deyimiyle her sayfası, bir sonraki sayfayı çevirmeye neden olacak olaylarla dolu bir macera. 

Endgame: Çağrı / James Frey – Nils Johnson-Shelton
Çeviren : Uğur Mehter
Orijinal Adı : Endgame: The Calling
552 Sayfa
29,50 TL
Yayınevi : PENA Yayınları


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template