♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Virginia Woolf’un İkinci Kuşaktan Yeğeninden Bir Aşk ve Anoreksi Günlüğü: Günde Bir Elma

Ünlü İngiliz yazar Virginia Woolf’un ikinci kuşaktan yeğeni Emma Woolf’un 2012’de yayımlandıktan sonra büyük yankı uyandıran kitabı “Günde Bir Elma”, 5 Temmuz’da Nar Kitap etiketiyle raflarda yerini alıyor...

Emma Woolf, Oxford Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarında başlayan anoreksi hastalığını, bu hastalıkla geçirdiği uzun yılları ve iyileşme sürecini “Günde Bir Elma – Aşka ve Anoreksiye Dair Gerçek Bir Hikâye” adlı kitabında tüm içtenliğiyle anlatıyor. 

21 yaşındayken bir aşk acısıyla tetiklenen yeme problemi yüzünden 35 kiloya kadar düşen Emma, 32 yaşında hayatının aşkıyla tanışıyor ve onunla bir gelecek, ondan bir çocuk istediğine karar vermesinin ardından anoreksiye savaş açıyor. Bir aile sahibi olmak istiyorsa başka şansı da yok. Yeniden yemeye başlayarak doğurganlığını geri kazanması, sıfır beden kıyafetleri atıp yemek korkusuyla yüzleşmesi gerekiyor. Böylece, on yılı aşkın süredir herkesten gizlediği hastalığını The Times’ta itiraf ediyor, okurlara iyileşme sözü verip haftalık köşesinde tüm gelişmeleri onlarla paylaşmaya başlıyor.

“On yılı aşkın süredir ağzıma çikolata sürmedim ve şimdi sokakta yürürken bir Kit Kat’ın ambalajını açıyorum. Tadı muhteşem. Hani Kate Moss ‘Hiçbir şeyin tadı zayıflık kadar güzel değildir,’ demişti ya; yanılıyor. Çikolatanın tadı öyle...”

“Boşa harcanan yılları, tek başına geçen akşamları, kaybedilen dostları, başkalarıyla birlikte oturup yemek yiyemediğim için uzak durduğum tüm o sofraları düşündüğümde inanılmaz üzülüyorum. O yılları asla geri getiremeyeceğim… Ama yeni bir başlangıç için geç değil.”

Dürüst, çok sert, yine de romantik… Günde Bir Elma, modern çağ insanının artık açlık çekmeye bir son verip yaşamaya başlaması için bir manifesto; aşk, çocuk sahibi olma arzusu ve iyileşme üzerine sürükleyici ve umut dolu bir hikâye.

Bu arada hatırlatalım, kitabının yayımlanmasından sonra büyük teyzesi Virginia Woolf’un da anoreksi olduğunu gündeme getirmiş ve “Virginia’nın bedenine karşı bir tutkusu yoktu. Ama benim de yoktu ve anoreksi oldum. Hayatımın yoğun duygusal dönemlerinde tekrar tekrar yemek yiyememe sorunuyla karşı karşıya kaldım. Neden, kaygı veya duygusal çalkantı, ince olma arzusu değil. Virginia’nın yaşadığı şey bence şu: Hayat üzerine fazla geldiğinde yemeyi bıraktı” demişti...

Günde Bir Elma - Aşka ve Anoreksiye Dair Gerçek Bir Hikâye / Emma Woolf
Orijinal Adı: An Apple a Day - A Memoir of Love and Recovery from Anorexia
Çeviri: Şeyda İşler
Yayınevi: NAR Kitap
ISBN: 978-605-5020-16-3 
274 sayfa
19 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template