♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Halil Turhanlı, Tuhaf Günler’in Peşine Okuru Takıyor!

Müzik yazılarıyla tanınan Halil Turhanlı bu kez ilginç bir hikâyeyle çıkıyor okur karşısına. J.E. Bellocq, New Orleans genelevlerine fahişelerin fotoğraflarını çekmek için giden ve onlara sadece poz vermeleri için para ödeyen bir fotoğraf sanatçısı. Halil Turhanlı, Çanakkale’den ve “Çanakkaleli Melahat’i kızkardeş kabul ediyorum” diyen Ece Ayhan’dan selam götürüyor ona ve daha kimlere kimlere selam taşıyor. 

Çöl, bataklıklar, bataklıkların ortasında yükselen ağaçlar tünemiş yırtıcı kuşlar… Vudu büyüleri ve zombiler… Siyahların hak ve özgürlük mücadelesi… Dansa yeni can verenler… Parlak zihinlerin delirme maceraları… Rock dünyası ve trajik rockçıların hayat hikâyeleri… Kadri bilinmemiş veya buralarda pek az bilinen şairler, düşünürler, hikmet sahipleri…

“Müjdeyi çocuklar verdiler. Yarın burada olacakmış. Dr. John nihayet kasabaya geliyor. Sapkın zevkli, çılgın bir oyuncakçının elinden çıkmış irili ufaklı vudu bebekleri, ürkütücü maskeler, şifalı otlar, kertenkele salyası, ölümcül keneler, sülükler, tarantulalar, bataklıkların çamurlarını, sazlıkların yosunlarını, ölümün uzun gecesinden söküp aldığı daha pek çok şeyi beraberinde getiriyor.”

Kâh mahzun mahzun tımbırdayan bir gitar, kâh şaha kalkan bir elektrogitar salvosu… Halil Turhanlı’nın kaleminden, felsefi bir epiğe benzeyen bir uzun yol nesri. Tuhaf Günler Peşimizde İletişim Yayınları etiketiyle tüm kitapçılarda!

Yeni Tanışanlar için Halil Turhanlı
1954 yılında Çanakkale’de doğdu. İ.Ü. Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yazmaya 1980’lerde başladı. Çeşitli dergilerde yayımlanan yazılarının ağırlıklı konusu müziktir. Yayımlanmış kitapları: Meleklerin Düştüğü Yer (Altıkırkbeş, 1994), Müzik ve Muhalefet (Altıkırkbeş, 1996), Bir Erdem Olarak Sapkınlık (Chiviyazıları, 2000), Ütopyanın Sesleri (Chiviyazıları, 2001), Şenlik, Sanat ve Sabotaj (Chiviyazıları, 2002), Anarşik Armoni (Dharma, 2003), Kahinler ve Müjdeciler (Dharma, 2004), Katiliniz Şehirlerde Dolaşıyor (Çitlembik, 2006).

Tuhaf Günler Peşimizde / Halil Turhanlı
İletişim - 2022
Bugünün Kitapları - 166
1. baskı - Temmuz 2014
144 sayfa
14,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template