♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ülke’nin Dört Bir Yanından Gelen Bisikletçiler İkinci Mersin Bisiklet Festivali'nde Buluşuyor!

Bisiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, Mersin’de bisiklet yollarının yapılası, çeşitli çevresel sorunlara dikkat çekmek amacıyla çeşitli çalışmaları ve etkinlikleriyle ön plana çıkan MERBİSDER, Mersin’in tarihi, coğrafik ve iklimsel dokusunu ülke genelinde ve uluslar arası alanda tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Mersin Bisiklet Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirecek. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Kayseri, Hatay (Antakya), Balıkesir, Kütahya, Muğla, Gaziantep, Iğdır, Malatya, Manisa, Afyonkarahisar, Adana gibi illerde yaşayan bisiklet ve doğa tutkunlarının katılacağı 2. Mersin Bisiklet Festivali 8 Mayıs tarihinde başlayacak. Konuklar, Erdemli Talat Göktepe Çamlığın’nda ağırlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Valiliği, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Mezitli ve Erdemli belediyelerinin desteklediği festival Arbella, Sistem Tıp, Forum Mersin AVM, Albatros Beach Clup, Acı Tantuni, Marmaris Büfe, Deliden Bike, İdeal Su, Uyar Marina, Antmen Bisiklet sponsorluğunda gerçekleştirilecek. 

Ülke genelinden yaklaşık 200 bisikletçinin katılması beklenen 2. Mersin Bisiklet Festivali 4 gün sürecek. Erdemli Talat Göktepe Çamlığı’nda ağırlanacak bisiklet tutkunları, festivalin ilk günün de Cennet Cehennem Obruğu, Astım Mağarası, Narlıkuyu, Akyar Plajı ekseninde yaklaşık 55 kilometre süren bir parkurda pedal basacaklar.

Festivalin ikinci gününde ise bisikletçiler, yine Mersin’in tarihi dokusunun yoğun bulunduğu Kanlı Divane, Kaya Mezarlar, Elause Sebaste Ören Yerleri ve Ayaş Plajını turlayacaklar. Bisikletçiler bu parkurda ise yaklaşık 40 kilometre bisiklet kullanacaklar

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Mersin Bisiklet Festivali’nin 3. gününde bisiklet ve doğa tutkunları, Mersin’in doğal güzelliklerine doğru yol alacaklar. Festival boyunca Erdemli Talat Göktepe Çamlığı’nda konaklayacak bisiklet sevdalıları, festivalin 3. gününde Batısandal Köyü, Karaahmetli Köyü, Çatıören ve İmirzeli Ören yerlerini görme şansını yakalayacaklar. Bu etap 50 kilometreden oluşuyor. 

Festival etabının son gününde de bisikletçiler, doğal dokunun ve tarihin iç içe girdiği Üçtepe Köyü, Üçtepe Göleti ve Lamos Kanyonuna pedal basacaklar. Bu par kur ise 35 kilometreden oluşuyor.

Festivalin amaç ve hedefleri hakkında bilgiler veren Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Zerrin Arslantaş, amaçlarının insan sağlığını koruyan, havaya karbon salınımı yapmayan, seyahat ve ulaşım aracı olarak şehirde trafikte seyir halinde iken kişinin ve aynı zamanda ülkenin ekonomisine katkıda bulunan araç olarak kullanılan ve aynı zamanda spor yapma olanağı sağlayan bisikleti daha geniş çevrelerin kullanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Arslantaş öte yandan bu yıl ikincisini düzenleyecekleri festivalle birlikte ise coğrafik özellikleri, 9 bin yıllık tarihe sahip ve binlerce yıl boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış adeta açık hava müzesi Mersin’in tanıtımına katkı sunmayı hedeflediklerini anlattı.

Arslantaş, “Amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda Mersin’in tarihi eserleri ve doğal güzelliklerinin yer aldığı Erdemli bölgesinde bisiklet rotaları oluşturduk. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz festivalde geçen yıl olduğu gibi yurtiçi ve yurt dışında bizler gibi bisiklet sevdalısı arkadaşlarımızla bu güzellikleri paylaşmak ve beraber pedallamak istedik. Dileğimiz, katılımcı arkadaşlarımızın festivalimizde güzel zaman geçirmesi ve Mersin’ den mutlu ayrılmalarıdır” dedi.

Arslantaş son olarak festivale katılmak isteyenlerin, http://form.jotformeu.com/form/40655406813352 internet adresinden katılım formunu doldurmalarını yada 532 338 28 23, 534 250 82 33 numaralı telefonlardan bilgi alabileceklerini söyledi. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template