♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

6. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası “Kontrol” Temasıyla 17-23 Şubat’ta

Siyah Pembe Üçgen Izmir Derneği’nin her yıl düzenlediği Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası bu yıl 17 – 23 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 6. yıl için belirlenen “Kontrol” temasında, hem nefret suçu olgusuna hem de LGBT bireylerin hayatlarının tahakküm altına alınmasında rol oynayan tüm göstergelere ilişkin sorulara cevap aramak ve fikir üretmek için Izmir’de bir araya gelinecek.

Izmir’de ilk kez gösterimleri olacak filmler ve oyunlar ücretsiz olarak katılımcıları ile buluşurken, tema kapsamındaki atölye çalışması ve panellerle, dopdolu bir hafta Izmirlileri bekliyor.

Trans erkeklik deneyimlerinin görünürlüğü adına önemli bir çalışma olan Voltrans, trans erkeklerin eğitim alanında yaşadıkları problemleri anlatan Dikkat Okulda Trans Var ve Zuhal Akmeşe’nin Ege’nin bir köyünde yaşayan Ihsan Hala’nın hikayesini konu alan Her Yer Hiç Kimse belgeselleri gösterilecek. Bu filmlerin yönetmenleri ve ekipleriyle filmlerden sonra söyleşiler yapılacak. Ayrıca Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye alan Mavi En Sıcak Renktir filminin Izmir’deki ilk gösterimi yapılacak.

Siyah Pembe Üçgen Izmir Derneğinin 2012 yılında yayınladığı, bir sözlü tarih çalışması olan 80’lerde Lubunya Olmak isimli kitaptan Mekan Artı’nın sahneye uyarladığı ve Perihan Mağden’in aynı isimli kitabından, Studio4 Istanbul’un oyunlaştırdığı Ali ile Ramazan oyunlarının ücretsiz gösterimleri olacak.

Melek Göregenli, Cenk Özbay ve Banu Karaca’nın katılımıyla gerçekleştirilecek Kontrol Mekanizmaları, Buse Kılıçkaya ve Ganimet’in katılımı ile Cinsel Politikalar ve Haklara Erişim, Hayriye Elbi, Dilek Güldal ve Demet Celikkaya’nın Beden Geçiş Süreçleri ve LGBT’lerin Sağlık Hakkına Erişimi panelleri ile Lady Noir  ve Azap uygulayıcılığında Acı Tatlı BDSM Atölyesi gerçekleşecek.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek diğer panel, forum, atölye çalışması ve ödül töreniyle ilgili detaylı bilgiye www.nefretsuclari.org adresinden ulaşılabilir.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template