♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Last Vegas

Eski toprakların bol eğlence ve sürprizlere gebe bir hafta sonunda tarih yazmasını anlatan “Last Vegas” 1 Kasım’da gösterime giriyor.

Oscar ödüllü dört efsane oyuncu (toplamda 6 Oscar ödülü; 9 kez Oscar adaylığı; tüm dünyada gişe hasılatı 16 milyar doları aşan filmler) beyazperdede ilk defa birlikte boy gösteriyor. Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman ve Kevin Kline, grubun müzmin bekarı, yarı yaşındaki sevgilisiyle evlenmeyi kafasına koyunca, yaşına göre davranmayı bırakıp geçmişteki parlak günlerini yeniden yaşamaya karar veren dört kadim dostu canlandırıyor.

Nereye mi gidiyorlar? Las Vegas’a.
Ne var ki, dört kafadar kısa sürede geçen yılların çok şeyi değiştirdiğini anlar: Günahlar Şehri de ergenliğini atlatmıştır ve arkadaşlar arasındaki rekabet, ilişkinin bağlarını yıpratmıştır. Bol eğlence ve sürprizlere gebe bir hafta sonunda tarih yazmak bu dört eski toprak için hiç de zor olmayacaktır...

Eğlence... Dostluk... Aşk ve sevgi... “İnsanın sıkı sıkıya tutunacağı davranışlar... Hiçbir zaman vazgeçmeyeceği zevkler.” Yönetmen Jon Turteltaub’ın, Last Vegas izleyicilerinin salondan evlerine götürmelerini umduğu şeyler bunlar. “İyi zamanları hatırlamak adına,” diye ekliyor Michael Douglas, “bu film izleyicilere dostlukların ne kadar önemli olduğunu anımsatacak. Evet, filmde bolca komedi ve bolca mizah da bulunuyor. Bununla birlikte, bence insanların ilgisini çekecek şey, hayata tutunmamızı sağlayan dostlarımızı hatırlamamız olacak.”

Filmi eğlenceli kılan ne peki? “Filmdeki beş kişi ve onları bir araya getiren yönetmen! diye alayla karışık araya giriyor Morgan Freeman. “Filmde dörtdost ve hepsinin az da olsa vurulduğu bir kadın var. Bu dört kafadarın arasındaki özel ilişkiyi şıp diye anlayan da bu kadın oluyor. Biz de şunu fark ediyoruz: İzleyicinin de gördüğü metafor işte bu. Bu dört kafadar, birbirini önemseyen, sıkı dostlar ve her hallerinden anlaşılıyor.”

Robert De Niro filmin bitmiş halini yalnız başına izledi. İzlerken ağlamış. “Gaflette bulunmuşum!” diye ekliyor. “Tek başıma izledim. Bir de seyircilerle birlikte izlemek istiyorum. Bu ekiple çalışmak benim açımdan son derece eğlenceliydi.”

Kevin Kline da şunları dile getiriyor: “Karakterler, ayırt etmesi kolay kişiler. Sırf komediden ibaret değiller. İzleyicinin karakterlerle ve olaylarla kendilerini özdeşleştirmesine olanak tanıyan, dokunaklı anlar var filmde.” 
Nihayetinde bu dört kafadar Vegas’ı fethedebiliyor mu bari? “Hem de nasıl, dize getiriyorlar resmen.” diye yanıtlıyor Kline.

Peki bizim yanıtımız ne olacak?... “Cars”, “Bolt”, “Tangled” derken Pixar animasyonlarının senaristi olarak adını duyuran, “Crazy, Stupid, Love.” ile gönülleri fetheden Dan Fogelman’ın kotardığı senaryoyu peliküle aktaran “National Treasure” serisi ile tanıdığımız Jon Turteltaub... Dört yaşlı kurdu da eklediğimizde iyi bir bileşim gibi görünüyor... Formül yerli yerinde... Lakin “Hangover” serisinin moruklar versiyonu gibi tınlaması, yaşlılık esprileri gibi dezavantajları mevcut... Yine de fragman eğlenceli görünüyor... İzleyecek başka bir şey yoksa beklentisiz bir göz atmalı... 



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template