♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ankaralı Müzikseverler Kuzey Cazının Üç Usta İsmiyle İlk Kez Buluşuyor

Caz dünyasının üç ünlü ismi, üç gece üst üste Ankara CerModern’de sahne alıyor. Ankara Nordik Müzik Festivali kapsamında kontrbasçı Lars Danielsson 29 Ekim Salı, piyanist Tord Gustavsen 30 Ekim Çarşamba, nu-jazz’a yeni bir soluk katan Beady Belle ise 31 Ekim Perşembe akşamı saat 21.00’de Ankaralı müzikseverlerle ilk kez buluşuyor…

Ankaralı müzikseverleri, üç gün üst üste caz müziğinin kuzeyli yıldızlarıyla buluşturacak olan Ankara Nordik Müzik Festivali, Norveç’ten Türkiye’ye devlet başkanlığı seviyesinde yapılacak ilk ve tarihi ziyaretin hemen öncesinde gerçekleştiriliyor. 

Açılış kontrbasın ustası Lars Danielsson’la
Festival kapsamında ilk olarak 29 Ekim Salı akşamı saat 21.00’de ünlü kontrbasçı Lars Danielsson dörtlüsüyle birlikte CerModern’de sahne alacak. ACT markasından en son çıkardığı “Liberetto” albümüyle eleştirmenlerden büyük övgüler alan Danielsson’a, piyanoda yine ACT’ten albümleri yayımlanan Yaron Herman, gitarda John Pariccelli ve davulda Robert Mehmet İkiz’in yer aldığı grubu eşlik edecek.  Lirik yorumları ve kontrbasın yanı sıra çellodaki virtüözlüğü ile de bilinen Danielsson, Ankaralı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Piyanonun lirik ozanı Tord Gustavsen 
Hemen ertesi akşam, 30 Ekim Çarşamba saat 21.00’de, CerModern’de sahne alacak grup ise caz müziğinde son yılların en çok konuşulan isimlerinden piyanist Tord Gustavsen ve Norveç cazının ünlü isimlerinden kurulu dörtlüsü olacak. Son 10 yılda ECM etiketiyle yayınladığı “Changing Places”, “The Ground”, “Being There” gibi albümleriyle büyük bir başarı yakalayan Gustavsen, en son geçen yıl “The Well” albümüyle yine adından çok söz ettirdi ve albüm Dagbladet tarafından 2012 yılının “En İyi Norveç Caz Albümü” seçildi. Ankaralı müzikseverler piyanist Tord Gustavsen’le birlikte “The Well” albümünün tüm kadrosunu, saksofonda Tore Brunborg, kontrbasta Mats Eilertsen ve davulda Jarle Vespestad’ı ilk kez dinleme şansı yakalayacaklar.

Nu-jazz denince Beady Belle 
Ankara Nordik Müzik Festivali’nin kapanışında ise 31 Ekim Perşembe akşamı, saat 21.00’de bu kez büyüleyici bir ses, Beate S. Lech, grubu Beady Belle ile sahne alacak. Bugüne kadar yayınladığı 6 albümle caz, soul, country, house, drum’n bass gibi eski ve yeni tarzları bir araya getiren ve modern bir nu-jazz sound’una imza atan Beady Belle grubunda, vokalist Beate S. Lech’in yanı sıra davulda Erik Holm, bas gitarda Marius Reksjø ve klavyeli çalgılarda Jorn Oien yer alıyor. Bu yıl yayınladıkları “Cricklewood Broadway” albümleriyle yine çok konuşulan Beady Belle, Ankaralı müzikseverlerin kuzey cazıyla buluşmasına şimdilik son noktayı koyacak.  

Altus Kültür-Sanat tarafından organize edilen Ankara Nordik Müzik Festivali, Norveç Büyükelçiliği ve Jotun’un katkıları ile Radyo ODTÜ’nün basın sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Biletler, her konser için ayrı ayrı ya da kombine seçenekleriyle www.biletix.com internet adresi ve Biletix satış noktalarında…

PROGRAM:
LARS DANIELSSON - 29 Ekim 2013, Pazartesi
TORD GUSTAVSEN - 30 Ekim 2013, Salı
BEADY BELLE - 31 Ekim 2013, Çarşamba

MEKAN: Ankara CerModern  - Altınsoy Cad. No:3 06101 Sıhhıye, Ankara, Türkiye

KONSERLERİN BAŞLAMA SAATİ: 21.00


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template