♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Lore / Savaşın Gölgesinde

Başarılı yönetmen Cate Shortland’in katıldığı hemen hemen tüm festivallerden ödülle dönen ve eleştirmenlerin favorisi haline gelen filmi “Lore”, “Savaşın Gölgesinde” adıyla 16 Ağustos’ta gösterime giriyor.

2. Dünya Savaşı’na ters köşeden bir bakış atan film, alışılmış 2. Dünya Savaşı filmlerinin aksine izleyiciyi “karşı tarafın” sıradan bir ailesiyle tanıştırıyor. Anne ve babası Hitler yanlısı olan Lore, savaş sonrası kardeşleriyle bir başına kalır. Nazi sempatizanları teker teker yakalanarak öldürülürken Lore dört kardeşini yanınaalarak yollara düşer. Savaşın bitişiyle hüküm süren kargaşa, yokluk ve acının ortasında çaresizce tehlikelerden kaçmaya ve yolunu bulmaya çalışan Lore, Thomas adında gizemli bir Yahudi mülteciyle karşılaşır. Şimdi kardeşleriyle birlikte hayatta kalmak için hayatı boyunca düşman bildiği ve hep nefret etmesi gerektiği öğretilen bir Yahudi’ye güvenmek zorundadır. Bütün bu olanlar Lore’un dünyasını alt üst edecek ve bildiği her şeyi sonsuza dek değiştirecektir.

Avustralya’nın 2013 En İyi Yabancı Film Oscar Adayı olan film, düşman kavramını sorgulayıp savaşın gölgesinde büyümekte olan bir genç kızın dünyasına odaklanıyor. Max Richter’in müzikleri ve Adam Arkapaw’ın çok beğenilen görüntü yönetmenliğiyle dikkat çeken “Savaşın Gölgesinde”nin 20’nin üzerinde ödülü bulunuyor.

Ülkemizdeki ilk gösterimini Filmekimi’nde yapan film, yılın en önemlilerinden biri olarak geçte olsa nihayet yaygın dağıtıma çıkıyor... Yine az kopyayla çok salonu es geçip, anadolu sinemalarında gösterime girmezse es geçmeyin, dalın torrente izleyin...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template