♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bunlar Stieg Larsson'un Ayak İzleri...

Kahramanı gibi genç bir yazar olan Joël Dicker, Harry Q. Davası’nın Ardındaki Gerçek’le edebiyat dünyasında eşine az rastlanır bir başarı kazandı!

“Marcus, birini ne kadar sevdiğinizi anlamak için tek bir yol olduğunu biliyor musunuz?”
“Hayır.”
“Onu kaybetmek.”

1978... Harry Quebert 35 yaşında tecrübesiz bir yazardır. Nola ise bir lokantada garsonluk yapan genç bir kız. Harry ve Nola birbirlerine tutkuyla âşık olurlar. Bu kural tanımaz aşk, Harry’ye, dönemin kült romanı olmuş başyapıtını yazdırır, onu bir günde meşhur eder, ancak romanı bitirdiği sıralarda Nola sırra kadem basar. 

2008... Efsane yazar Harry Q’nun malikânesinde, bahçeye gömülmüş bir ceset bulunur. Cesedin Nola’ya ait olduğunun tespit edilmesiyle ülke çapında büyük bir skandal patlak verir. Bu dehşet verici olayı çözümlemek ise Harry’nin eski bir öğrencisine, ilham arayışıyla onu ziyarete gelmiş genç yazar Marcus Goldman’a kalır.  
Çok geçmeden, bu sakin sahil kasabasının, hiç de göründüğü gibi tekin bir yer olmadığının farkına varan Marcus, bu gizemli hikâyenin ardındaki korkunç dramın peşine düşer. Gerçek, hayal gücü sınırsız bir yazarı bile şaşırtacak türdendir. 

Sadece ülkesinde 1 milyondan fazla satan ve en saygın edebiyat ödüllerini toplayan roman, kısa sürede 35 dile satılarak şimdiden türünün klasikleri arasına girdi.

Türü mü? Aşk, gerilim, polisiye, dram... Kısacası hayat.

JOËL DICKER, 1985 yılında Cenevre’de doğdu. 2010’da Cenevre Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Edebiyat dünyasına 2005 yılında yayımlanan ilk öyküsü Le Tigre (Kaplan) ile adım attı. 2009’da kaleme aldığı ilk romanı Les derniers jours de nos péres’i (Babalarımızın Son Günleri) yayımlayacak yayınevi bulamayınca, kitabın el yazmasıyla, dört yılda bir, sadece basılmamış romanların kabul edildiği ve önemli bir ödül olan Cenevreli Yazarlar Ödülü’ne başvurdu. Ödülü kazanmasının ardından, roman nihayet 2012’de yayımlandı. Uzun zamandır, soluk soluğa okunan Amerikan tarzı bir roman yazma hayali kuran Dicker, Harry Q. Davası’nın Ardındaki Gerçek adlı romanıyla bu hayalini gerçekleştirdi. Bütün dünyada heyecan yaratan ve büyük övgülerle karşılanan roman, Fransa’nın en saygın edebiyat ödüllerinden biri olan Académie Française Roman Ödülü’nü ve Prix Goncourt des Lycéens Ödülü’nü aldı.

HARRY Q. DAVASI’NIN ARDINDAKİ GERÇEK
Yazar: Joel Dicker
Çeviren: Mahmut Özışık
Tür: Roman / Bestseller
Sayfa sayısı: 661 Sayfa
Fiyatı: 27,50 TL
Yayın tarihi: 06 Ağustos 2013

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template