♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Eylem Ruhu: Kışkırt, Hayal Gücünü Kullan, İste, Diklen!

Yayımlandığı an dünyada olay yaratan Vajina Monologları’nın yazarından olay yaratacak bir kitap daha: Genç Kızların Gizli Yaşamı’nda Eve Ensler, “duygusal birer yaratık” olarak tanımladığı okurlarına sesleniyor: 
“Kışkırt, Hayal Gücünü Kullan, Kamçıla, Diklen, Kendini Tanı!” 

Ensler’in çağrısı, size de son günlerde meydanlardan yükselen sesleri anımsatmıyor mu? Genç Kızların Gizli Yaşamı İnkılâp Kitabevi’nden çıktı!

Edebiyatın cesur kalemlerinden Eve Ensler, dünyada olduğu kadar Türkiye’de de olay yaratan Vajina Monologları’nın ardından bu kez de genç kızlara yönelik cesur ve eğlenceli bir kitapla olay yaratmaya aday. Genç Kızların Gizli Yaşamı İnkılâp Kitabevi’nden çıktı. 

Ensler, dünyanın farklı bölgelerindeki genç kızlarla yaptığı söyleşilerden esinlendiği bu son kitabında, yaş, etnik köken ve yaşadıkları sorunlarla birbirinden çok farklı hayatlar yaşayan bu genç kızların ortak sorunlarına; özgürlük ve mutluluk arayışlarına atıfta bulunuyor. Derin tahlillerin kolay okunur ve eğlenceli bir dille anlatıldığı kitap, içinizdeki kıza, yani duygusal bir yaratık olan varlığınıza sesleniyor ve ona dilediği hızda ilerlemesini, istediği adımları atmasını, içinden gelen renkleri giymesini öğütlüyor. 

Eve Ensler, sosyal çevre, yaşanılan ülke, etnik kimlik ya da ekonomik düzeyleri ne olursa olsun genç bir kızın sadece bir genç kız olduğu gerçeğini değiştirmeyeceği düşüncesiyle onların sessiz ve gizli kalmış dünyasını tüm dünyaya haykırıyor: Kışkırt, Hayal Gücünü Kullan, Kamçıla, İştahını Tatmin Et, Diklen, İste, Kendini Tanı, Kafa Tut!

Genç Kızların Gizli Yaşamı, özgürce mini etek giymek isteyen, aile ve toplum baskısı gören, anoreksiyadan kurtulmaya çalışan, açlıkla mücadele eden, seks kölesi yapılan, şiddet gören ya da sadece kabul görmeye ve kendi duygusal benliğini yaşamaya çalışan genç kızların gizli yaşamına, onların saklı kalmış iç dünyasına tutulan bir ayna niteliğinde… 

Genç Kızların Gizli Yaşamı, kendini “duygusal bir yaratık olarak tanımlayan” ya da içindeki duygusal yaratıkla tanışıp, dünyaya meydan okumak, kendini gerçekleştirmek isteyen tüm genç kızlara, kadınlara ve genç kızların dünyasını merak eden erkek okurlara hitap ediyor. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template