♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yunanistan’ın En İyi Reggae, Ska Grubu İstanbul'a Geliyor!

2011 Yılında yayınladıkarı We Need Knowledge (Bilgiye İhtiyacımız Var) adlı albümleri ve Youtube’ta 4 milyon hit’e ulaşarak fenomen olan ‘Take Me Ganja’ hitleri ile uluslar arası alanda ses getiren Selanik grubu One Drop Forward 11 Mayıs Cumartesi gecesi Favela sahnesinde ilk kez İstanbullu reggae dinleyicisi karşısına çıkıyor. Bu müthiş konserde One Drop Forward grubuna  İstanbul’un üç önemli grubu ev sahipliği yapacak. Gruba sahnede hırçın Karadeniz müziğini reggae, ska formları ile yoğuran ENTU, şarkılarında denizden, hayatlarına giren kedilerden ve bir yağmur sonrası kendini gösteren gökkuşağı altında yaşanan aşklardan bahseden, 3. albümlerini serbest paylaşıma sunma hazırlığında olan YOLDA ve İstanbul’da yaşayan Afrikalı müzisyen “Kongo Aslanı” lâkaplı ENZO IKAH eşlik edecek. 11 Mayıs Cumartesi kapıların 21:00 de açılacağı etkinlikte sahnede dört önemli grubun konserini ve sürpriz Mc, Dj ve Vj performanslarını takip edebilirsiniz. Mini bir müzik festivali etkisi yaratacak konserin bilet fiyatları Kapıda 30 TL, Öğrenciler için ise 25 TL olacak. Biletler ayrıca biletix.com adresinden temin edilebilir.

Tarih: 11 Mayıs 2013, Cumartesi
Yer: Favela İstanbul
Kapı açılışı: 21:00 / 05:00
Biletler: 30 TL Ayakta / 25 TL Öğrenci  (Kapıda ve biletix.com adresinden temin edilebilir)
Adres: Hüseyin Ağa Mah. Atıf Yılmaz Cad. No:17/A Kat:3 Beyoğlu, İstanbul (Ağa Camii Sokağı)

ONE DROP FORWARD (GR/Selanik)
One Drop Forward Yunanistan’daki en iyi roots, reggae ve ska grubu olarak nitelendirilmektedir. Grup, Yunanistan - Selanik’te yeraltı müzik ortamına aktif olarak katılan müzisyenler tarafından 1991’de kuruldu. Yıllar boyunca müzik yapılabilecek her sahne ve mekanda çaldılar. Küçük mekanlarda, barlarda, bağımsız müzik sahnelerinde başladılar ancak kısa sürede ülkedeki en iyi reggae gruplarından biri olarak ünleri perçinlendi. Başlangıçlarından beri, içinde efsanevi Rastavibes olmak üzere; Yunanistan’da etnik ve reggae müziği destekleyen;  ırkçılık, savaş ve kapitalizm karşıtı birçok festivalde çaldılar. Yunanistan’da biletlerin tamamen tükendiği ve headliner oldukları konserlerden sonra, 2004’te İspanya ve İtalya’yı, Barcelona, Zaragoza, Ancona, Llaudio ve daha birçok şehri kapsayan bir turla uluslararası tanınır bir grup haline geldirler. Groundation, Alpha Blondy, Majek Fajek, Dub Inc, Max Romeo, Dennis Alcapone, Mad Professor, Lee Perry gibi Yunanistan’da konserler vermiş bir çok ünlü isme de ön grup olarak destek verdiler.

Bugüne kadar bağımsız olarak iki albüm yayınladılar. Bunlardan sonuncusu 2011’de yayınlanan We Need Knowledge (Bilgiye İhtiyacımız Var) albümüydü. Bu süreçte kendilerine daha ticari yönelimlere girmelerini tavsiye eden ve tekliflerini bu doğrultuda şekillendiren büyük plak şirketlerinden bilinçli olarak uzak duruyorlardı. ODF ana akım medyadan uzak durmuş olsa da, müzikleri Yunan gençliği arasında yaygın olarak bilinmektedir; bunlar özellikle ‘Knowledge’, ‘Only Jah know’, ‘Life Is Real’, ‘Come One Day’ ve en bilineni de uluslararası alanda büyük ses getiren, Youtube’ta 4 milyon hit’e ulaşarak fenomen olmuş ‘Take Me Ganja’ şarkılarıdır. 

2012 ODF’nin 60’larda ve 80’lerde doğmuş üyelerinin varlığıyla her zamankinden daha güçlü olduğu bir yıl olmuştur; şimdiyi yaşayan grup, değişen dünyada, uyanık kalarak evrimleşmeye devam etmektedir. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template