♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tuborg Sunar: Tatavla Keyfi ile Rembetiko Şarkıları

İsmini İstanbul'un efsanevi Rum gettosu, Tatavla’dan alan Tatavla Keyfi rembetiko müziğini yeniden yorumlayarak günümüze taşıyor. Tuborg sponsorluğunda, 20 Şubat gecesi garajistanbul’da sahne alacak grup, hareketli ritimleri sevenler için kaçırılmayacak bir eğlence sunuyor.

Tatavla Keyfi 2008 yılında Rembetiko şarkılarına yaptıkları katkıların bir araya getirdiği müzisyenler tarafından kuruldu. Grup, vokalde Alper Tekin, buzukide Haris Rigas, Akordeonda Mamed Dzhafarov, gitar vokalde Güneş Demir, buzuki ve bağlamadaki vokalde Fivos Nomikos ve perküsyonda Yanis Dimitriu’dan oluşuyor. Rembetiko şarkılarını bir asır önce bestelendiği ve çalındığı meyhane ve mahallelerde yeniden söyleyen Tatavla Keyfi, Balkan türkülerinden Sefarad müziğine, İzmir’in Minore'lerinden, Rum Murmurika'larına rembetikoyu etkileyen bir dizi müzikal gelenekten besleniyor.

Tatavla Keyfi, rembetikoyu dertlerini, mutluluklarını, umutlarını ve korkularını en iyi şekilde ifade edebilecekleri ve aynı duyguları paylaşan insanları bir araya getirebilecekleri müzikal bir platform olarak görüyor.

Tuborg Sunar : Tatavla Keyfi ile Rembetiko Şarkıları
Tarih : 20 Şubat 2013, Çarşamba
Kapı açılışı : 21.00
Yer : Garajistanbul - Tom Tom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşat Bey Sk. 11A
 Beyoğlu
Biletler : 15 TL

Önemli Uyarı: Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 24. Maddesinin 2. fıkrasının (d) bendi gereğince bu organizasyona 24 yaş üstü kişiler katılabilir.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template