♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Monsters University / Sevimli Canavarlar Üniversitesi

2001 yapımı “Monsters Inc.”in devam filmi “Monsters University”nin tam fragmanı sonunda görücüye çıktı.

Kısa reklam filmleriyle pazarlamasına başlanan filmin ilk uzun fragmanına ek olarak peşpeşe afişleri de yayınlanıyor. Üç yönetmenli ilk film, 2001 yılına damga vurmakla kalmamış iyi gişe hasılatına, yan ürünlerin pazarlamasını da ekleyerek yapımcıların yüzünü güldürmüştü. O gün bugündür konuşulan devam filmi sonunda 12 yıl sonra gösterime girmeye hazırlanıyor. Disney ile Pixar yine iş başında olduğu için künyeye bakmaya gerek yok... Animasyonların devam filmlerinin pekte iyi olmaması dışında herhangi bir soru işareti görünmüyor. Yönetmen koltuğunda, ikinci uzun metrajıyla Dan Scanlon oturuyor. İlk filmi pek kimsenin bilmediği bir kurmaca belgesel “Tracy” olan Scanlon, “Cars”ın senaryo ekibinde yer almıştı. Dolayısıyla animasyona yabancı bir isim değil... Seslendirme kadrosunda da Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi, Dave Foley, Julia Sweeney, Joel Murray ve Peter Sohn yer alıyor...

Gelelim filmin konusuna; Mike Wazowski ve James P. Sullivan ayrılmaz bir ikilidir ama durum her zaman için böyle olmamıştır. Bu uyumsuz canavarlar tanıştıkları andan itibaren birbirlerine tahammül edememişlerdir. “Sevimli Canavarlar Üniversitesi” (Monsters University), Mike ve Sulley’nin farklılıkları aşarak nasıl en yakın dostlar olduklarına dair kapıları açıyor.

Fragman tam da beklediğimiz gibi, komik anlarla güldürmeye başlamış bile... Merakla beklediğimiz film, Türkiye’de 21 Haziran 2013’te 3 boyutlu olarak vizyona girecek.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template