♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tuluyhan Uğurlu ile Geleceğe Yolculuk

Ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, 2013 yılının ilk konserini Mersin’de verdi.

Uğurlu, ‘Geleceğe yolculuk’ adını verdiği son çalışmasıyla çıktığı Anadolu turnesinin duraklarından biri de, Mersin oldu. Bahçeşehir Koleji’nin katkılarıyla gerçekleşen konsere, beklendiği gibi ilgi büyüktü.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Tuluyhan Uğurlu, Türk motifleriyle süslediği bestelerini seslendirdi. Konser esnasında, insanlık tarihinin geçmişini irdeleyerek tahmin edilen geleceğine ışık tutmaya çalışılan bir de sinevizyon gösterisi yapıldı. Uğurlu’ya, kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker ve yaylı tambur ve elektro gitarda Uğur Varol eşlik etti. 

Müziğinde matematiksel olarak Batı Müziği, tematik olarak Anadolu ve Ortadoğu müzik kültürlerinden yararlanan Tukuyhan Uğurlu, ‘Geleceğe yolculuk’ projesinde yaşadığımız gezegenin dünü, bugünü ve tahmin edilen yarınını anlatıp, dinleyicisini müzikal bir yolculuğa çıkardı. Sahnede kaldığı süre boyunca hayli enerjik ve mutlu görünen Uğurlu, konserin son anlarına doğru bu mutluluğunun sebebini de dinleyicileriyle paylaştı... Uzun zamandır gelmediği Mersin’i özlediğini belirten sanatçı, “Tekrar çağırın yine gelelim... Ama geçen seferki gibi uzun aralarla olmasın... Burada çalmak her zaman çok güzel...” dedi.

Sahnedeki dörtlünün ve özellikle Uğurlu’nun coşkusuna karşın, Kültür merkezi akustik olarak müziğe yenik düştü. Yer yer piyanonun dışında ses duymadık, eşlik eden müzisyenlerin katkısını tam olarak duyamadık... Şehrin bu tür konserler için iyi bir salona ihtiyacı olduğunu gördük... Bunlara rağmen Uğurlu’nun bir ayağı Anadolu kokan besteleri her zamanki gibi mest etti... Denk gelirseniz kaçırmayın... Benden söylemesi...


Fotoğraf: Ömer Serdar Kocapınar



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template