♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Erkan Oğur ve Mikail Aslan Gönül Gözümüzü Açtı

Türkiye’nin en özgün müzisyenlerinden Erkan Oğur ve Zazaca müziğin en önemli temsilcilerinden Mikail Aslan Mersin’de konser verdiler.

Akdeniz Belediyesi tarafından desteklenen, Mersin 68’liler Derneği tarafından düzenlenen konserde Oğur ve Aslan, aynı sahneyi paylaştı. Konser öncesinde bir konuşma yapan 68’liler Derneği Şube Başkanı Hasan Kapıkıran, son dönemde KESK ve dolayısıyla Eğitim-Sen’e büyük baskılar olduğunu belirterek, bu nedenle öğretmenlerin ‘5 Ekim dünya öğretmenler günü’ ile ilgili bir etkinlik yapamadığını söyledi. Kapıkıran, KESK üyelerine ve 68’liler Derneği üyelerine moral olması amacıyla Çeşm-i Dıl (Gönül gözü) konserini düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’nin en özgün müzisyenlerinden Erkan Oğur ve Zazaca müziğin en önemli temsilcilerinden Mikail Aslan Mersin’de konser verdiler.

Akdeniz Belediyesi tarafından desteklenen, Mersin 68’liler Derneği tarafından düzenlenen konserde Oğur ve Aslan, aynı sahneyi paylaştı. Çeşm-i Dıl (Gönül gözü) konserler dizi kapsamında bir araya gelen, enstrümanları ve yorumlarıyla dinleyicilerinde yeni kapılar açan iki usta müzisyen Erkan Oğur ve Mikail Aslan, sahnede kaldıkları 2 saat boyunca Türkçe ve Zazaca türküler seslendirdi.

Konser öncesinde bir konuşma yapan 68’liler Derneği Şube Başkanı Hasan Kapıkıran, 68 kuşağının bir gençlik hareketi olduğunu anımsatarak dünyada ki ve Türkiye’de ki serüvenini kısaca anlattı. Son dönemde KESK ve dolayısıyla Eğitim-Sen’e büyük baskılar olduğunu ifade eden Kapıkıran, bu nedenle öğretmenlerin ‘5 Ekim dünya öğretmenler günü’ ile ilgili bir etkinlik yapamadığını söyledi. Kapıkıran, KESK üyelerine ve 68’liler Derneği üyelerine moral olması amacıyla Çeşm-i Dıl (Gönül gözü) konserini düzenlediklerini anlattı.

Kapıkıran’ın konuşmasının ardından, Anadolu geleneksel müziklerini kendilerine has yorumlarıyla Türkçe ve Zazaca seslendiren Oğur ve Aslan alkışlar arasında sahneye çıktılar.

Anadolu ezgilerindeki hümanizmi, sufi bilgeliğiyle arayışa giren ve bu arayıştaki erdemi albümlerine yansıtan, kimi çevreler tarafından da müziğin dervişi olarak adlandırılan Erkan Oğur, ‘Bülbül altın kafeste’, ‘Derdim çoktur hangisine yanayım’, ‘Mecnunum Leylamı gördüm’, ‘Zeynep’ gibi eserlerini seslendirdi.

Dersim coğrafyasının müzikal anlamdaki her tınısını albümlerine taşıyan, bu albümlerde Anonim eserlerden kendi bestelerine kadar Zaza müziğine yeni bir soluk kazandıran Mikail Aslan da ‘Dilbera dersimi’, ‘Şiye’, ‘Halyamano’, ‘De be wayiro’ gibi eserlerini seslendirdi.

Birbirlerinin eserlerine eşlik eden ikili tanınmış eserlerinin yanı sıra Anadolu’nun anonim ağıtlarını ve ezgilerini de dinleyicinin beğenisine sundular.

Ömer Serdar Kocapınar

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template