♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Adil Okay’dan Cumartesi Annelerine Şiirler

Toplumsal şiirleri ve yazılarıyla tanıdığımız Adil Okay, Cumartesi Annelerine ithaf ettiği yeni kitabı “Eylül Kokusu”nu tanıttı. Okay’ın 14. Kitabı, şairin çeşitli dönemlerde kaleme aldığı eski ve yeni şiirlerinden oluşuyor.

Sokak Kitapevi’nde bir imza günü düzenleyen Okay, şiirlerinden bir de dinleti sundu. İmza günü, Serdar Türkmen ve arkadaşlarının dinletisiyle müziksiz de kalmadı.

Cezaevi ve sürgün yıllarını anlatan Okay, “Cezaevinde kaldığım, ardından Lübnan ve Filistin’de yaşadıklarım ve Avrupa’da ki sürgün hayatım. Bunların hepsi zor zamanlardı fakat o zor zamanlar geri geldi. Yeniden bir 12 eylül hukuksuzluğu geldi. Kapımızda bir savaş var. AKP iktidarının fütursuz bir saldırısı var ve böyle bir dönemde bizlere iş düşüyor. Ben de isterdim sadece aşk üzerine şiirler yazayım ya da sadece çocuğum için yazayım. Ama gencecik askerler, gencecik gerillalar ölüyor. Kadına şiddet artıyor, kadınlar öldürülüyor. İş cinayetleri artarak devam ediyor ve bütün bunlara duyarsızlık da artıyor. Bu anlamda benim görevim diyerek toplumsal şiirler ve yazılar yazıyorum” sözleriyle hem toplumsal yazılarını neden yazdığını, hem de kitabını Cumartesi Annelerine ithaf etme nedenini açıklamış oldu.

Şiirin gücüne de vurgu yapan Okay, “İnsanlar şiir okumuyor. Sanatın, şiirin sağaltıcı bir yönü olduğunu düşünüyorum. O nedenle sanatçı, yazar sazlarını kalemini kendisi için kullanırken toplum için de kullanmalı” sözleriyle sanatın sağaltıcı gücüne değindi.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template