♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mumya’dan Robocalypse’e Proje Günlüğü

Bu hafta yeni filmlere dair gelen proje haberlerini sizler için derledik.

Universal, “The Mummy” yi tekrar çekmeye karar verdi ve yönetmen koltuğuna Len Wiseman’ı oturttu. En son “Total Recall”u yöneten Wiseman, filmi 2014 yılında gösterime sokmayı planlıyor.   

Farrelly kardeşlerin çekeceği “Dumb And Dumber”ın devam filminin ismi belli oldu: “Dumb And Dumber To”… Jim Carrey ve Jeff Daniels’ın tekrar rol alması beklenen ikinci filmin ilkinden daha iyi olması bekleniyor. Filmin çekimlerine ise baharda başlanacak.

Son zamanların yükselişteki oyuncusu Tom Hardy, projeleri bir bir sıralamaya devam ediyor. Doug Liman’ın yönetmesi beklenen “Everest” için adı geçen Hardy, roman uyarlamasında Everest’i fetheden ama trajik bir şekilde hayatını kaybeden George Mallory karakterine hayat verecek.

“Tinker Tailor Soldier Spy”ın yazarı John Le Carre’nin aynı adlı romanından uyarlanan “A Most Wanted”ın çekimleri Hamburg’da başladı. Anton Corbijn’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Daniel Brühl ve Robin Wright yer alıyor.

Hollywood’un uzun süredir çekilmesi beklenen projelerinden biri olan “The Prisoners” sonunda kadrolaşmaya başladı. Dennis Villeneuve’nin yöneteceği filmin oyuncu kadrosuna Hugh Jackman ve Melissa Leo’dan sonra Jake Gylllenhaal’da katıldı. Karısı ve kızı kaçırılan marangozun intikam hikayesi için gelecek yıl motor denecek…

Dogmacı olarak bildiğimiz Thomas Vinterberg de Hollywood’a geçiyor. Thomas Hardy’nin “Çılgın Kabalıktan Uzakta” adıyla bildiğimiz “Far from the Madding Crowd” adlı romanını uyarlayacak Vinterberg, başrol için Carey Mulligan’ı düşündüğünü açıkladı. David Nicholls’un senaryosunu üstlendiği filmin çekim takvimi ise şimdilik netleşmedi.

T.P. Louise ve Ashley Wood‘un çizgi romanı “Lore“un beyazperdeye uyarlanması konusunda gelişmeler var. Evvel zaman içinde yaratıklar arasındaki mücadeleyi konu alan filmin Barry Sonnenfeld tarafından yönetilmesi, Dwayne Johnson’ın da başrolü üstlenmesi planlanıyor.

80’li yılların meşhur oyunu “Spy Hunter”ın sinema uyarlanmasında işler biraz karıştı. Warner Bros’un projesinde yönetmenlik koltuğuna oturan Ruben Fleischer, mevcut senaristleri beğenmeyerek yeni bir isimle çalışmak istediğini açıkladı. Projenin başından beri başrole düşünülen Dwayne Johnson konusunda ise halen kesinleşmiş bir şey yok. Zamanının en meşhur oyunlarından biri olan “Spy Hunter” adından da anlaşılabileceği hükümetin gözden çıkardığı ajanları avlayan ajanın öyküsü…

Steven Spielberg’ın yeni bilim-kurgu filmi Robopocalypse’in hazırlıkları son sürat devam ediyor. Filmin oyuncularını belirlemeye başlayan yönetmen, Chris Hemsworth’ten sonra Anne Hathaway ve Ben Whishaw’ı kadroya dahil etti.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template