♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Türkiye'nin ilk Web Sinema Filmi: Kalbim


İlk kez bir sinema filmi sinemalarda değil web ortamında vizyona giriyor.

AŞK. Öyle ki; dokunmak yok, koklamak yok, hissetmek yok, sadece bilip hayal etmek ve o hayalle yaşamak var. Hayatın getirdiği tüm olumsuzlukların aşkla kesiştiği karanlık ancak bir o kadar umut dolu bir evre. Bugüne kadar yapılmış tüm aşk filmlerinden farklı olarak ele alınan "aşk" konusu, birbirini hiç görmeden, dokunmadan yaşayan bir çiftin hikayesi üzerinden anlatılıyor. İşte İstanbulda yaşayan Ozan ile California'da mimarlık masteri yapan Selen'in aşkı da böyle bir aşktı. Facebook'ta başlayan bu aşk çok uzun sürmez ve tüm aşk hikayelerinde olduğu gibi taraflardan biri bir gün vazgeçer. Selen, bir gün beklenmedik bir şekilde Ozan ile iletişimini keser. Aşkını kaybetmeye ve hayatındaki diğer olumsuzluklara dayanamayan Ozan bunun üzerine ölüm orucuna başlar. Bu hikayeyi duyan ve genç bir gazeteci olan Ayşe bu aşkı gazete manşetlerine taşır. Gazete manşetlerindeki bu haber zengin ve yaşlı bir kadın olan Melek Hanım'ın dikkatini çeker. Dünyada hala böyle aşkların varolduğunu gözleri  ile görmek isteyen Melek Hanım bir gün Ozan'ın kapısını çalar ve ona bir teklifte bulunur. Bu teklif hayatı boyunca mutsuz aşklar yaşamış Melek Hanım'ın, kayıplara karışmış Selen'in ve ölüm orucundaki Ozan'ın hayatında büyük değişimlere yol açacaktır.

Yapımcılığını DGB Medya'nın, yönetmenliğini ise Hakkı Görgülü'nün yapacağı “Kalbim” filmi 14 Şubat 2014 günü web ortamında vizyona girecek. Sacramento ve İstanbul arasında geçen hazin bir Facebook aşkının anlatıldığı film İphone, ipad ve Facebook üzerinden de izlenebilecek. Film, İngilizce, İspanyolca ve Çince alt yazı seçenekleri ile aynı anda tüm dünyadan da izlenebilme özelliğine sahip olacak.

Filmin yönetmeni Hakkı Görgülü, “DGB Medya olarak uzun zamandır bu projenin hazılığındaydık, Türk sineması için büyük bir atılım olacak, ülkemizde bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi. Proje içerisinde alanında uzmanlaşmış dünyaca ünlü isimlerle çalıştığını belirten Görgülü, izleyenleri iyi ve kaliteli bir aşk filminin beklediğini belirtti.

Filmin oyuncu kadrosu henüz netleşmezken alınan bilgilere göre Dünya ve Türk sinemasından yıldızların filmde oynaması öngörülüyor.

HAKKI GÖRGÜLÜ
Türk yönetmen, senarist ve yapımcı. 26 Mayıs 1983'te Uşak'ta dünyaya geldi. Küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu ve hayallerini süsleyen sinema serüvenine başlamadan önce TV Programları yönetti. Amatör kısa film çalışmalarına imza attı. Daha sonra reklam sektörüne geçti. Htc, Trt Müzik, Vodafone, Pegasus gibi markalara reklam ve tanıtım filmleri çekti. Yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı İlk uzun metraj filmi olan Harbi Defineyi 2010 yılında daha 26 yaşındayken çekti. Hemen arkasından 2012 yılında ikinci sinema filmi olan Seninki Kaç Para geldi.  Şu günlerde Türkiye'nin ilk web sinema projesi olan Kalbim'in senaryo ve cast çalışmalarını yürütmekte.


Share this:

1 yorum :

  1. bizler eskıden hep "yaşlı olan en deneyımlı ve en ıyısıdır" dıye dusunurduk. hakkı Görgülüde kırıldı bu ön yargı.. demekkı bır ısın en ıyısını yapmak sadece deneyım degıl yanısırada hem becerıylı hemde yenılıklerı takıp etmekle oluyormus..Birde gönül işiyle alakalıymıs..RUHU BEDENİNE DAR GELEN GENÇ ADAM.!! YOLUN ACIK OLSUN.. NALAN ERBAŞ

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template