♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Robert Pattinson Onlardan Sorulur!

Kpk olarak içeriğimizde yer alan herşeye dair haberleri ilk duyuran olmak istiyoruz hep… Bunun için çabalıyoruz, farkettiğiniz üzere klipleri, haberleri, fragmanları sektörün önemli sitelerinden de önce veriyoruz… Bir tek istisna dışında… Aslında onlardan haberdar değildim, yayında 3.5 yılı geride bırakmışlar ama yolumuzun kesişmesi uzun zaman aldı… Google Alert’in bunda payı büyük elbette… Yayında beş yılı geride bırakmak üzere olan blog olarak içeriğin çalınmasına alışmışken, kaynak göstererek alıntı yapmalarıyla tanıdım onları… Çok profesyonel görünen ama amatör duygularını koruyan bir site olmaları dikkatimi çekince, sizinde dikkatinizi çeksin istedim...

Sürekli güncellemeleriyle fan siteleri arasında zor bir işi başaran, sosyal medyada da aynı özeni gösteren “robertpattinson-tr.com”, siteler için en zor işlerden biri olan ücretli üyelik sistemini de hayata geçirebilmiş ender sitelerden biri olarak göze çarpıyor. Sitenin admini sevgili Alice ile sitenin kuruluş ve ilerleme macerasını konuştuk…

“Tamamen biraz eğlenelim, hem öğrenmiş de oluruz, değişiklik olur diye çıktığımız yolda, aslında amatör olup, ancak dışarıdan profesyonel görünen bir siteyiz biz.” diye söze başlıyor Alice… Alice derken hemen açıklayayım; ismi bende saklı… Bugüne kadar hep gizli kalmış, Alacakaranlık serisinden kendilerine seçtikleri isimle anıldıkları için aynen öyle devam ediyoruz.

Robert Pattinson-tr Nasıl Kuruldu?

Her şey bir kitabı okuduktan sonra filmini izlememiz ile başladı. 2008 yılında bir kısım eleştirmen tarafından kadınları etkilemek üzere yazılmış bir masal olarak tanımlanan ve dünyada her milletten ve yaştan dişiyi etkisi altına alan Alacakaranlık Efsanesi, benimle birlikte tam 7 arkadaşımı kendi evrenine götürdü. Filmi izledikten sonra kitaplarda okuduğumuz kalplerimize taht kuran Edward’ın etkisi ile Robert Pattinson hepimizi ayrı etkiledi. Bir baktık ki onun haberlerini takip ediyoruz, yapılan röportajlar, video söyleşilerle tanıdıkça onu daha da çok seviyoruz.

Birgün yabancı sitelerden birinde haberleri yayınlamak için bir kişi aradıklarının ilanını gördüm. Bir an başvursam mı diye düşündüm, sonrasında ise neden orada bunu yapalım ki, biz kendi sitemizi açsak diye düşündüm. 2009 yılının 13 Mart’ında alan adı alarak yola çıktık. Wordpress ile siteyi kendi başımıza deneye yanıla oluşturduk. Ve hep birlikte çalışarak 1 Nisan 2009’da www.robertpattinson-tr.com yayına başladı. Hepimizin Alacakaranlık karakterlerinden aldığımız bir adımız vardı. Ben Alice, sevgili Renesmee, Renee, Bella, Esme, Tanya ve Kate. Aslında niyetimiz, haberleri yayınlamak, birbirimize takılmak, kendi başımıza eğlenmekti.

Peki siteyi açarken bu kadar büyüyeceğini tahmin etmişmiydiniz?

Aklımızın ucundan bile geçmemişti. Aylar geçtikçe aramıza katılan yeni üyelerimiz ile çok samimi ve güzel bir platform oluşturduk. Birlikte çok güzel sohbetlerimiz, anılarımız oldu. Bir oyuncunun hayran sitesinden çok, bir şeyler yaratmaya çalışan, hikayeler, klipler, şiirler yazan, haftasonları belirlenen saatlerde bilgisayar başına geçip, o haftaya özel konularda yorumlarını paylaşan kocaman bir aile olduk.

Siteyi kurarken birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızdan 4 tanesi hayatın temposu içerisinde siteye zaman ayıramaz oldular. İlk başta 3 kişiye düştük. Bu arada diğer iki arkadaşım da siteden uzaklaştı. Bir süre tek başıma götürdükten sonra sitemizin üyelerinden sevgili Stoker’den bana yardım etmesini istedim. O da kabul etti. Güzel enerjisi ile siteyi neredeyse tek başına götüren Stoker’e artık ben yardım ediyorum. Özellikle ücretli üyelik döneminden sonra azalan yönetim ve kontrol ihtiyacı sayesinde ikimiz siteyi yürütmeye yetecek zaman ve enerjiyi bulabiliyoruz.

Bu kabuk değişimi ve büyüme sırasında ne gibi zorluklar yaşadınız?

Siteyi bir grup arkadaşımla birlikte eğlenmek amacı ile kurduğumuzu anlatmıştım. Site açıldıktan 1 ay sonrasında inanılmaz hızla artan üye ve ziyaretçi sayımız yüzünden sunucu hizmeti aldığımız kuruluş trafiğimizin çok arttığını bahane ederek, siteyi kapattı. Ardından bir arkadaşımızın yardımı ile şu an hizmet aldığımız sunucuya geçtik. Her ayın ortasında tükenen bandwidth ile kapanan siteyi sürekli ilave ödemeler yaparak açık tuttuk.

Masraflar arttıkça, siteye reklamlar almaya çalıştık. Gerek bireysel çabalarımız, gerekse Google’un reklam hizmetleri ile maalesef ki bir yere varamadık. Site bizim için o kadar keyifli bir hobi haline gelmişti ki, bir şekilde o masrafları karşılamaya razı olduk.

Ancak üye sayımız arttıkça yönetim gereksinimleri, dolayısıyla kontrol amacı ile sitede geçirmemiz gereken zaman arttı. Kimsenin birbirini kırmaması adına, sürekli denetlemelerle kırıcı ve kötü amaçlı yorumları engelledik. Ancak özellikle çok genç ve yaşları gereği ateşli bir grupla uğraşmak gerçekten kolay değil. Çabaladıkça, en çok biz kırıldık. Siteyi huzur içinde tutmak adına öfkeli üyeler bizimle uğraşır oldular. Her gün öfke dolu pek çok mail aldık.

En sonunda geldiğimiz noktada amacımız hem üyelere daha sıkı bir denetleme mekanizması getirmek, yani kavga ve hatta haber hırsızlığı amaçlı gelenlerin önünü kesmek, hem de sitenin kendisini döndürmesini sağlamaktı.

Böylece siteyi ücretli hale getirmeye karar verdik.

En zoru ücretli üyelik sistemini işler hale getirmek, nasıl başardınız?

İlk başta özellikle sorun çıkarmak isteyen takipçilerimizden çok tepki alan bu gelişme, bizim dertlerimize çare oldu. Sitede olmak istedikleri, bize ve yaptıklarımıza saygı duydukları için bizimle birlikte olan üyelerimizle bugün sitemiz 3,5 yılı geride bıraktı.

Robert Pattinson’ın sadece Alacakaranlık Efsanesi kaynaklı hayranı olan takipçileri kendilerine yeni yıldızlar buldular. Geriye onu oyunculuğu ve kişiliği için seven ve takip eden kemik kitle kaldı. Bu kemik kitleden 30-50 tanesi sitemizin devamlı üyeleri arasında yer alıyor. Böylece sitenin yıllık giderleri karşılanıyor, biz yöneticiler de huzur içinde haberleri ve röportajları Türkçe’ye çevirip paylaşıyoruz. Amacımız sevdiğimiz oyuncuyu takip etmek ve yaptıklarını duyurmak olduğu için, zamanımız ve enerjimiz yettiği müddetçe buna devam edeceğiz…


Fragman ve röportaj videolarına altyazı ekleyerek yayınlayan site, “Robert Pattinson hakkındaki haberleri en doğru şekilde Türk hayranlarına iletme…” amacıyla yayınını sürdürüyor… 5 milyona yaklaşan ziyaretçi sayısıyla bunu başardıklarını gösteriyorlar…

Kendi deyimiyle “hayat koşturmacasında siteyi farklı bir pencere olarak gören ve orada bir mola veren” sevgili Alice nezdinde yönetici ve okur kitlesine tebrikler… Başarıları daim olsun…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template