♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Jose Padilha: “RoboCop Hayatımdaki En Kötü Deneyim”

1987 yapımı Paul Verhoeven klasiği RoboCop’un yeniden çevriminin yönetmeni Jose Padilha, büyük bütçeli ilk filminde sıkıntılarla boğuşuyor.

MGM’in projesi, oyuncu kadrosu dolayısıyla ilgi çekmiş, “Elite Squad” serisi dolayısıyla yönetmenliğe Padilha’nın getirilmesi de doğru seçim olarak algılanmıştı. Kağıt üzerinde herşey iyi gidiyor gibi görünüyordu ama gelen haberler öyle olmadığını gösteriyor.

RoboCop çekimleri, yönetmen Padilha için cehennem azabı haline gelmiş… Hayatının en zor döneminden geçtiğine dair yorumların sebebi ise MGM’in yönetmenin hiçbir isteğine olumlu yanıt vermemesi. Padilha’nın dediğine göre stüdyo kendisini, istediğinin tam zıttı bir film yapmaya zorluyor…

Yönetmenin yakın dostu Fernando Meirelles ile yaptığı telefon konuşmasında söyledikleri içinde bulunduğu durumun tam açıklaması: 
“Burası tam bir cehennem! Bu film hayatımdaki en kötü deneyim. Stüdyo sunduğum on fikirden dokuzunu reddetti. Film iyi olacak ama hayatımda çekmediğim acıyı çekiyorum… Bir daha asla böyle bir film yapmayacağım”

Büyük stüdyolarla gişe filmleri yönetmenin ne demek olduğunu bilmeyen Padilha’ya kaçınılmaz olarak eleştiri yağmuru var… Yabancı basın, her yönetmenin başına gelmiş münferit bir olayı bu kadar büyütmesine anlam veremediği yönetmen için, bunları atlatmayı öğrenirse iyi bir film ortaya çıkar yorumunda bulunuyor. Adeta yalnızları oynayan Padilha bakalım nasıl bir film çıkaracak…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template