♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ada Müzik'ten iki Albüm, Bir Klip

Ada Müzik’ten iki yeni albüm, birde klip yayınlandı. Nisan paketinde zevkle izlenen Adını Feriha Koydum dizisinin müzikleri, Anadolu Rock’a saygı duruşunda bulunan Replikas’ın uzun zamandır merakla beklenen albümü ve geçtiğimiz yılın en iyi albümlerinden Çiğdem Erken’in albümün hitine çekilen klibi yer alıyor.

"Replikas'tan Anadolu Pop'a Selam"
"Replikas, Türkiye'nin geçmişi ile geleceği arasında köprü kuruyor!  Anadolu pop müziğinin öncü isimlerinin kült şarkıları bu albümde Replikas yorumuyla yer alıyor.

Türkiye şehir müziğinin öncü isimlerinden Replikas’ın, 60’lı yıllarda, rock müzik başta olmak üzere, dönemin çağdaş müzik formları ile Anadolu coğrafyasına ait yerel formların birlikteliğinden doğan Anadolu Pop akımını, kendi yorumuyla bugüne taşıdığı "Biz Burada Yok İken" isimli beklenen albüm, Nisan 2012’de Ada Müzik'ten yayınlanıyor.

Replikas ile Anadolu pop müziği sevenleri buluşturan bu albümde Erkin Koray, Cem Karaca, Barış Manço, Moğollar, Melih Kibar, Neşet Ertaş, Timur Selçuk, Mazhar ve Fuat, Haramiler, Silüetler, Ersen ve Dadaşlar’ın parçaları yer alıyor. Grup, albümde “Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm'', ''Köprüden Geçti Gelin'', “Ölüm Allah'ın Emri'' gibi kült şarkıları yorumluyor. 

"Biz Burada Yok İken", günümüz Türkiye pop müziğinin kökleri olarak niteleyebileceğimiz isimlere ve Anadolu-pop’a Replikas’ın bir saygı duruşu ve teşekkürü..." 


‘’Adını Feriha Koydum’’ 
Nail Yurtsever - Cem Tuncer imzasını taşıyan albümün kayıtları Ercan Tanrıverdi - Murat Yapıştıran, Mix-Mastering ise Metin Kalaç tarafından Stüdyo Sound’da gerçekleşti. 38 eserin yer aldığı albümde iki eser hariç tüm müzikler Cem Tuncer - Nail Yursever imzası taşıyor. ‘Kader’ adlı eser Turhan Yapıştıran’a, ‘Esaretin Böylesi’ adlı eserin söz ve müziği Deniz Aksoy’a , ‘Beni Unutma’ adlı eserin sözleri ise Günay Çoban’a ait. 

Albümde yer alan iki sözlü eser den ‘Beni Unutma’ yı Eylem Aktaş, ‘Esaretin Böylesi’ ni Deniz Aksoy seslendirdi. Jenerik’te Jehan Barbur, Vokal de ise Hakan Açıkalın eşlik etti.

Usta müzisyenlerin eşlik ettiği albümde Gitar’ı Cem Tuncer, Erdinç Şenyaylar, Keyboard’ı  Ercüment Orkut - Cem Tuncer - Nail Yurtsever, Bas Gitar’ı Efecan Tuncer, Percusyon’u Ömer Arslan, Davul’u Ediz Hafızoğlu, Keman’ı İstanbul Quartet, Keman1’i ve Solo Keman’ı Seda Subaşı, Keman2’yi Ceren Gürsoy, Viola’yı Deniz Yücel, Çello’yu Erman İmayhan, Grup Keman’ı Kempa, Solo Keman’ı Sinan Acar - Adnan Karaduman, Gayda’ yı Selim Bölükbaşı, Duduk’u Ertan Tekin, Klarnet ve Saksafon’u Göksun Çavdar - Serkan Çağrı, Tambur ve Cura’yı Engin Arslan, Obua’yı Sezai Kocabıyık, Perdesiz Gitar’ı Onur, Kanun’u Müslüm Karaduman, Çello’yu Özer Arkun çaldı. Grafik Tasarım da ise Hayalgücü Tanıtım imzası bulunuyor. 

“Kız Kafası’ndan Laleler”
Söz ve Müzikleri Çiğdem Erken’e ait olan ''Kız Kafası'' albümünün en çok dinlenen ve sevilen şarkısı olan Laleler'e Tankut Kılınç yönetmenliğinde çekilen görüntüler, usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan tarafından yeniden kurgulandı. Klip için Kenter Tiyatrosu'nda Çiğdem Erken'in aynı zamanda müzik direktörlüğünü yaptığı "Cimri" adlı oyuna Barış Dinçel tarafından tasarlanmış olan dekor kullanıldı.

PS: Klibi izleyebilir, Kız Kafası kritiğini ve röportajını okuyabilirsiniz...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template