♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

!f İstanbul Açık Sinema Ücretsiz Gösterimler: Direniş Belgeselleri ve Video Aktivizm Paneli

Eylem, işgal ve her türlü hak mücadelesi, şu anda dünyanın birçok yerinden her gün bilgisayar ekranlarımıza ulaşıyor. Farklı coğrafyalarda gerçekleşen demokrasi ve insanlık savaşları devletlerin sansürlemesiyle televizyon ekranlarında çarpıtılırken, bağımsız haber kaynakları veya görüntü korsanları deneyimleri ve fiziksel eylemleri dijital bir güce dönüştürüyorlar. Bu görüntüleri kaydetmek ve bu kayıtları dünyaya ulaştırmak, sosyal medya ve bağımsız video yazılımları sayesinde artık bir silah haline geldi. Paranın ve gücün kontrol edemediği, paylaşım ve iletişim ağları sayesinde özgürlük mücadeleleri yeni bir alanda sürmekte. 2011 bize bu aracın gün geçtikçe güçlendiğini ve hatta devrimleri mümkün kılabildiğini gösterdi. Peki ya nasıl?

24 Şubat'ta SALT Beyoğlu Açık Sinema'da  Kahire ve Barselona'dan, direniş belgeselleri izliyoruz. New York merkezli video aktivizm kollektifi WITNESS(tanık)'tan Ryan Schlief, Direniş Öyküleri'nin yönetmeni Ralf Christensen ve Suriye’den aktivist Omar Aldoumany’nin katılımıyla 15.30'da başlayacak söyleşide direnişin video halini enine boyuna tartışıyoruz.

Arka Bahçe; kamera’dır, cep telefonudur, internettir, güçtür, oyundur, dayanışma ve direniştir. Arka Bahçe'ye sizi de bekleriz.

(Filmler İngilizce altyazılı olarak gösterilecektir. Panel'de Türkçe çeviri yapılacaktır.)

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template